Европейският парламент ще гласува днес новите правила за пътните превози

...
Европейският парламент ще гласува днес новите правила за пътните превози
Коментари Харесай

ЕП гласува днес новите правила за превозвачите

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден новите правила за пътните транспорти в Европейски Съюз. Предвижда се резултатите от гласуването да бъдат оповестени на следващия ден, сочи програмата на тридневното съвещание на евродепутатите, съобщи БНР.

Новото законодателство вкарва голям брой условия, измежду които за постоянно връщане на водачите и на транспортните средства в страната, където притежателят е данъчно длъжен.

Премиерът Борисов разиска с Шарл Мишел Плана за възобновяване на Европа

Няколко страни, измежду които и България към този момент се заканиха, че ще апелират измененията пред Съда на Европейски Съюз, в случай че бъдат признати.

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) заяви през вчерашния ден пред български публицисти, че са импортирани оферти за 80 ремонти на законопроекта. По неговите думи, даже една от тях да бъде призната, това ще значи връщане на законопроекта за трето разглеждане.

Той посочи, че през септември се чакат резултатите от поръчаната от Европейската комисия външна оценка за въздействието върху природата на законодателните промени. По неговите думи към 40 на 100 от камионите биха пътували празни през Европейски Съюз, с цел да се изпълнят новите условия. За приемането на законопроекта ще бъде належащо безусловно болшинство (поне 353 гласа).

Утре евродепутатите ще обсъдят потребността от отбрана на бюджета на Европейски Съюз в случаите на необятно публикувано неуважение на правилата на правовата страна. В отчет на Екологичен потенциал се регистрира, че броят на обявените през 2018 година нередности с европейския бюджет (общо 11 638) е бил с 25 на 100 по-нисък, в сравнение с през 2017 година, само че без смяна в цената на вероятните измами (около 2,5 милиарда евро).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР