Европейският парламент се събра днес в Страсбург за първо заседание

...
Европейският парламент се събра днес в Страсбург за първо заседание
Коментари Харесай

Първо заседание на Европейския парламент в Страсбург през новия сезон

Европейският парламент се събра през днешния ден в Страсбург за първо съвещание от новия политически сезон. Кои са първите задания пред евродепутатите - от Страсбург споделя Милена Кирова.

Новата сесия на европарламента стартира с доста и виновни задания пред депутатите. Транспортната комисия се събира изключително в четвъртък, с цел да разиска пакета " Мобилност ".

Сред тематиките е и отдръпването на Англия от Европейския съюз. Обединеното кралство упорства за промени в съглашението за овакантяване, а от Брюксел чакат съответни оферти. Време няма, защото Англия би трябвало да напусне Евросъюза на 31 октомври.

Миналата седмица ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли означи, че Европарламентът има подготвеност да поддържа спомагателна пролонгация за Лондон. Дали обаче такава пролонгация ще се състои, ще има съглашение или Брекзит без договорка към момента остава неразбираемо.

Утре евродепутатите ще гласоподават кандидатурата на Кристин Лагард за ръководител на Европейската централна банка. В момента тя обаче е във Вашингтон, където се приготвя сесията на Международния валутен фонд. Така че дебатът ще се състои без нея, макар предлагането на някои евродепутати да се отсрочи.

Утре вечер Българската национална телевизия ще предава онлайн от Страсбург. Предаването " Референдум " ще предложи мнения по най-горещите европейски тематики.

Иначе днешното съвещание стартира с минута безмълвие - в памет на умрелия португалски народен представител Андре Брадфорд, както и на жертвите в Испания след сериозните наводнения, които взеха 6 човешки живота, а десетки хиляди бяха принудени да изоставен домовете си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР