Европейският парламент се нуждае от прогресивна коалиция, водена от лидери

...
Европейският парламент се нуждае от прогресивна коалиция, водена от лидери
Коментари Харесай

Макрон иска по-широк съюз в ЕП след вота

Европейският парламент се нуждае от прогресивна коалиция , водена от водачи като белгийския министър председател Шарл Мишел. Това мнение изрази президентът на Франция Еманюел Макрон в изявление за белгийския ежедневник " Соар ".

Пред вестника Макрон похвали " политическия кураж " на белгийския водач и изрази вяра, че Мишел ще завоюва белгийските и европейските избори тази неделя, тъй като той счита, че Европейският парламент се нуждае от водачи като Мишел.
 Макрон предизвести за
Макрон предизвести за " екзистенциална опасност " за Европейския съюз

" Не мога да бъда фен, а участник в най-важните европейски избори от 1979 година "

" Европейският парламент...се нуждае от по-голяма и по-балансирана коалиция. Тази коалиция би трябвало да бъде построена от водачи като Шарл Мишел, Марк Рюте, Антониу Коща и други ", означи той, като имаше поради водачите на Белгия, Холандия и Португалия.

Макрон разясни още, че политиката на Мишел е " смела и ефикасна ". По думите му водачеството на белгийския министър председател му се е отплатило с " действителна тежест и мощ на Белгия " на европейско равнище.

Според френския държавен глава политическата кариера на Мишел го прави съвършен претендент за топ пост в Европейски Съюз.
 Макрон: Представянето на Льо Пен в Екологичен потенциал е злополука
Макрон: Представянето на Льо Пен в Екологичен потенциал е злополука

Седмица преди евровота атакува своя съперник

" Качествата и политическата му кариера значат, че той е изцяло дипломиран да има законни европейски упоритости ", добави Макрон.

Белгия организира федерални и локални избори, както и за Европейски парламент на 26 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР