Европейският парламент, Съветът на ЕС и Европейската комисия се споразумяха

...
Европейският парламент, Съветът на ЕС и Европейската комисия се споразумяха
Коментари Харесай

Еврокомисията съобщи невероятна новина, която ще засегне всички интернет потребители

Европейският парламент, Съветът на Европейски Съюз и Европейската комисия се споразумяха за премахването на неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет. Това оповестиха от Европейската комисия (ЕК), представени от Блиц.

Българският комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел съобщи, че това е голяма стъпка напред за потребителите и за построяването на същински дигитален обединен пазар, работещ за всички. „ След премахването на таксите за роуминг и преносимостта на наличието, в този момент жителите на Европейски Съюз ще могат да купуват онлайн новите си мебели, да резервират хотел или да употребяват кредитната си карта зад граница като че ли са вкъщи ", акцентира Габриел.

Цифровият обединен пазар е измежду първостепенните цели на комисията „ Юнкер ". Напълно функциониращият дигитален обединен пазар би могъл да способства с 415 милиарда евро годишно към стопанската система и да сътвори стотици хиляди нови работни места. Географското блокиране е дискриминационна процедура, употребена с комерсиална цел, при която онлайн продавачите отхвърлят на потребителите достъп до даден уеб страница поради тяхното местонахождение или ги препращат към локален магазин с разнообразни цени.

Такова блокиране значи, че да вземем за пример клиентите, които наемат автомобил в избрана страна членка, могат да заплатят повече за една и съща услуга по наемане на автомобил в една и съща дестинация. Регламентът за премахването на неоправданото блокиране на географски принцип беше препоръчан през май 2016 година и беше посочен като законодателен приоритет в взаимната декларация на трите европейски институции през тази година.

Новите правила би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета и Европейския парламент, като ще влязат в действие 9 месеца след обнародването им в Официалния вестник на Европейски Съюз, с цел да имат дребните търговци временен интервал на акомодация.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР