Европейският парламент реши да задейства процедурата по чл. 7 от

...
Европейският парламент реши да задейства процедурата по чл. 7 от
Коментари Харесай

Безпрецедентно! Европарламентът задейства процедурата за отнемането на гласа на Унгария

Европейският парламент реши да задейства процедурата по член 7 от Договора за Европейския съюз  - в отбрана на полезностите и върховенството на закона в Европейски Съюз, с който се лишава правото на глас на Унгария, до момента в който не извърши рекомендациите му, съощава " Канал 3 ".

Процедурата бе утвърдена с 448 гласа " за ", 197 " срещу " и 48 " въздържал се " от евродепутатите в Страсбург.

Това е първият случай, при който европарламентът се възползва от правото си на самодейност по тази тематика. Процедурата по член 7 се употребява извънредно рядко: тя беше задействана за пръв път в края на декември 2017 година против Полша по самодейност на Европейската комисия.

Все отново решението не е дефинитивно и се изпраща в Европейския съвет, където може да бъде блокирано даже от един глас. Ако бъде доказано и оттова, гласът на Унгария в Европейски Съюз се замразява. Засега обаче се чака, че Италия ще бъде " срещу ".

По време на дебатите през вчерашния ден унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че " депутатите от Европейския парламент желаят да вкарат наказания против Унгария поради отхвърли ѝ да приема мигранти ".

" В Европейския парламент болшинството депутати поддържа миграцията. Те желаят да отмъстят на Унгария поради това, че унгарците са решили да не трансформират своята страна в страна на мигранти. Истината е, че са ни произнесли присъда, само че аз ще пазя Унгария против лъжливите обвинявания “, разгласи Орбан.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР