Европейският парламент публикува нова серия от прогнози за разпределението на

...
Европейският парламент публикува нова серия от прогнози за разпределението на
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП с по шестима депутати в ЕП, сочат нови прогнози

Европейският парламент разгласява нова серия от прогнози за разпределението на местата в идващия Европарламент, в който към този момент изчисленията са на база 751 места, поради отлагането на Brexit.

Според прогнозата за България ГЕРБ и Българска социалистическа партия ще пратят по шестима евродепутати в новия Екологичен потенциал вследствие на изборите на 26 май. Движение за права и свободи ще имат двама представители, а Вътрешна македонска революционна организация, „ Демократична България “ и ВОЛЯ - по един.

На равнище Европейски Съюз Европейската национална партия (ЕНП) ще остане най-големия блок със 180 евродепутати, следвана от социалистите и демократите – 149. Алиансът на либералите и демократите (АЛДЕ) ще е трети със 76 представители в идващия Екологичен потенциал.

За съпоставяне сега ЕНП имат 216 депутати, а групата на социалистите и демократите е формирана от 186. АЛДЕ сега е четвърти по величина блок с 69 евродепутати.

Нито една от анкетите, употребявани за пресмятането на плануваните места, не е била поръчвана от Европейския парламент. Това са обществено налични изследвания на публичното мнение, оповестени от ясно разпознати национални институти в обособените страни членки. Използвани са единствено анкети от надеждни източници, акцентират от Екологичен потенциал.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР