Европейският парламент публикува четвъртата серия от прогнози за това как

...
Европейският парламент публикува четвъртата серия от прогнози за това как
Коментари Харесай

Прогноза на Европарламента: БСП и ГЕРБ са изравнени. И двете партии ще имат по 6 евродепутати

Европейският парламент разгласява четвъртата серия от прогнози за това по какъв начин ще наподобява идната пленарна зала - въз основата на данни от национални изследвания на публично мнение, събрани преди 15 април 2019 година

Данните се базират на анкети, извършени от организации за изследвания на публичното мнение в страните членки и систематизирани от компанията " Kantar public " от името на Европейския парламент.

За България данните са взети от изследвания на " Медиана " (от 11 април) и " Алфа рисърч " (от 1 април).

Данните на двете организации са осреднени и по този начин се получава следната прогноза:

Българска социалистическа партия - 32.8%, ГЕРБ - 32.7%, Движение за права и свободи - 10.1%, Вътрешна македонска революционна организация - 4,3%, " Демократична България " - 4%, " Воля " - 3,4 %, Атака - 3%, АБВ - 2,2%, НФСБ - 2.2%

Преизчислени в депутатски места прогнозните резултати наподобяват по този начин: 6 места в Европарламента за ГЕРБ, 6 - за Българска социалистическа партия, 2 - за Движение за права и свободи, 1 - за Вътрешна македонска революционна организация, 1 - за " Демократична България ", 1 - за " Воля ".



На равнище Европейски Съюз Европейската национална партия (ЕНП) ще остане най-големия блок със 180 евродепутати, следвана от социалистите и демократите – 149. Алиансът на либералите и демократите (АЛДЕ) ще е трети със 76 представители в идващия Екологичен потенциал.

За съпоставяне сега ЕНП имат 217 депутати, а групата на социалистите и демократите е формирана от 186. АЛДЕ сега е четвърти по величина блок с 68 евродепутати.



Нито една от анкетите, употребявани за пресмятането на плануваните места, не е била поръчвана от Европейския парламент.

Новите данни са учредени на 43 анкети по отношение на европейските избори от 21 страни, показват от пресслужбата на Европарламента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР