Европейският парламент призова за повече действие за борба с трафика

...
Европейският парламент призова за повече действие за борба с трафика
Коментари Харесай

ЕП призова за повече мерки срещу трафика на деца и принудителните бракове

Европейският парламент прикани за повече деяние за битка с трафика на деца и принудените бракове, кат о напомни решаващия принос на децата в битката с изменението на околната среда . След 30-годишнината от Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето на 20 ноември, Екологичен потенциал одобри резолюция с оценка на доста от провокациите, пред които са изправени през днешния ден децата и младежите.

Текстът беше признат с 495 гласа " за ", 58 " срещу " и 87 въздържали се, се показва в известие на Екологичен потенциал. Евродепутатите осъждат всички форми на принуждение против деца, в това число насилствени бракове, генитално осакатяване на дами, трафика и психическото принуждение. Екологичен потенциал моли всички страни от Европейски Съюз да разработят нова тактика за унищожаване на половото принуждение и малтретирането на децата . Евродепутатите приканват страните от Европейски Съюз да вкарат законодателни санкции за багра на деца.

В резолюцията се съдържа апел за цялостното използване на общата европейска система за леговище, с цел да се подобрят изискванията за всички деца мигранти. Висшият интерес на детето би трябвало да бъде водещ при вземането на решения, свързани с миграцията, декларира Екологичен потенциал. Защитата на детето, а не миграционните политики, би трябвало да бъде водеща за справяне с ситуацията на непридружените деца , се показва в резолюцията.

Все още деца се раждат без поданство, в това число в Европейски Съюз, по тази причина евродепутатите приканват страните в Общността да намерят решение. Екологичен потенциал откроява децата с увреждания, децата мигранти, децата с родители ЛГБТИ, или с лишени от независимост родители и децата на така наречен " задгранични бойци ", като несъразмерно изложени на дискриминация по разнообразни аргументи.

За децата на " задгранични бойци " в Североизточна Сирия резолюцията приканва всички страни на Европейски Съюз да ги одобряват назад, като вземат поради тяхното фамилно състояние. Екологичен потенциал приканва всички страни в Европейски Съюз да обезпечат правото на всички деца на приобщаващо обучение, в това число на достъп до съобразена с възрастта информация за половете и сексуалността.-->

В резолюцията се отбелязва забележителното въздействие, което оказват децата върху политическия дневен ред, както се вижда от неотдавнашната готовност за битка с промените в околната среда, водена от младежите . Екологичен потенциал приканва страните, които към момента не са утвърдили конвенцията за правата на детето и спомагателните протоколи, да създадат това неотложно. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР