Европейският парламент призова за гарантиране на равнопоставени условия чрез стабилни

...
Европейският парламент призова за гарантиране на равнопоставени условия чрез стабилни
Коментари Харесай

Европарламентът каза при какви условия ще подкрепи търговската сделка с Лондон

Европейският парламент прикани за гарантиране на равнопоставени условия посредством постоянни задължения и " динамичното привеждане в сходство " на разпоредбите на Европейски Съюз и Обединеното кралство, съобщи пресслужбата на институцията.

В сряда, Европейският парламент гласоподава резолюция, представяща неговия първичен принос за идните договаряния с английското държавно управление за новото партньорство след преходния интервал на Брекзит. Текстът беше признат с 543 гласа " за ", 39 гласа " срещу " и 69 гласа " въздържал се ".

Парламентът желае съглашението за асоцииране с Обединеното кралство да бъде допустимо най-задълбочено, учредено на три съществени стълба: икономическо партньорство, партньорство в региона на външните работи и характерни секторни въпроси. Въпреки това, трети страни не могат да се възползват от същите права като страните членки на Европейски Съюз и целостта на единния пазар на Европейски Съюз и неговия митническия съюз би трябвало да бъдат непокътнати във всеки един миг, декларират евродепутатите.

Бъдещи търговски връзки

За да реализират ново амбициозно съглашение за свободна търговия, евродепутатите като цяло са съгласни с насоките за водене на договаряния, които Европейската комисия е предложила. Като се има поради размерът на стопанската система на Обединеното кралство и близостта му, бъдещата конкуренция с Европейски Съюз би трябвало да бъде отворена и почтена при " равнопоставени условия ", което значи гаранции за идентични правила, наред с други неща, за обществени, екологични, данъчни, държавни помощи, отбрана на потребителите и въпроси свързани с климата.

За да се запазят търговски връзки без квоти и без цени, английското държавно управление би трябвало да поеме ангажимент да актуализира разпоредбите си, да вземем за пример за конкуренцията, трудовите стандарти и опазването на околната среда, с цел да обезпечи " динамично привеждане в сходство " на законите на Европейски Съюз и Англия, показват евродепутатите.

Защитата на най-чувствителните браншове

Резолюцията също по този начин разяснява, че с цел да получи единодушието на Европарламента, всяко съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ще зависи от сключването на авансово съглашение за риболова до юни 2020 година

Ако Обединеното кралство не съблюдава законите и стандартите на Европейски Съюз, Комисията би трябвало да " направи оценка на вероятните квоти и цени за най-чувствителните браншове, както и нуждата от защитни клаузи за отбрана на целостта на единния пазар на Европейски Съюз. " Това е изключително значимо за вноса на храни и селскостопански артикули, които би трябвало прецизно да съблюдават разпоредбите на Европейски Съюз.

Други цели

Текстът съдържа също глави за правата на жителите и подвижността на хората, отбраната на данните, бъдещето на финансовите услуги, обстановката на остров Ирландия, ролята на Съда на Европейския съюз за споразумяване на разногласия, стратегии и организации на Европейски Съюз, външна политика и въпроси, свързани със сигурността, както и други цели на Европейския парламент, които ще бъдат налични тук.

Парламентът поддържа обстоятелството, че Гибралтар няма да бъде включен в обсега на споразуменията, които ще бъдат подписани, и че всяко настрана съглашение ще изисква предварителното утвърждение на испанското държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР