Европейският парламент призова в резолюция за пълно ембарго върху вноса

...
Европейският парламент призова в резолюция за пълно ембарго върху вноса
Коментари Харесай

ЕП налага: Пълно ембарго върху внос на руски суровини

Европейският парламент прикани в резолюция за цялостно ембарго върху вноса на съветски петрол, въглища, нуклеарно гориво и газ. То би трябвало да бъде съпроводено от проект за гарантиране на сигурността на енергийните доставки за Европейски Съюз.

Евродепутатите приканват държавите-членки да прекратят съдействието с съветски сдружения по съществуващи и нови нуклеарни планове, в това число във Финландия, Унгария и България, при които съветските специалисти могат да бъдат сменени със западни, и последователно да преустановят потреблението на услугите на " Росатом ".

Според резолюцията Русия би трябвало да бъде изключена от Г-20 и от други организации като Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, Интерпол, Световната комерсиална организация, ЮНЕСКО. Това би било значим знак, че интернационалната общественост няма да се върне към предходните си нормални връзки с страната агресор, счита Екологичен потенциал.

Съществуващите наказания в този момент би трябвало да бъдат приложени напълно и дейно в целия Европейски Съюз и от интернационалните му съдружници като предпочитан въпрос, упорстват членовете на Екологичен потенциал. Ще бъде направена и тактика за анулация на глобите една по една, ако Кремъл предприеме стъпки за възобновяване на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите й граници и отдръпна изцяло военните си елементи от територията на Украйна.

За да се увеличи успеваемостта на глобите, Екологичен потенциал упорства съветските банки да бъдат изключени от системата SWIFT, да се забрани на всички съветски плавателни съдове да влизат в териториалните води на Европейски Съюз и да дебаркират в негови пристанища, както и да се забрани товарният авто транспорт от и до територията на Русия и Беларус. Евродепутатите упорстват също да се изземат " всички активи, принадлежащи на съветски длъжностни лица или олигарси, свързани с режима на Путин, техните медиатори и подставени лица, както и на лицата в Беларус, свързани с режима на Лукашенко ". Резолюцията изисква глобите против Беларус да бъдат равностойни на тези, въведени против Русия, с цел да се отстранен всички пропуски, позволяващи й да употребява помощта на Лукашенко, с цел да заобиколи възбраните.

Екологичен потенциал декларира, че доставките на оръжия би трябвало да продължат и да бъдат увеличени, с цел да може Украйна да се пази дейно. Евродепутатите поддържат по-нататъшната отбранителна помощ за украинските въоръжени сили, предоставяна самостоятелно от държавите-членки на Европейски Съюз и групово посредством Европейския механизъм за поддръжка на мира.

Резолюцията в целокупност е била подкрепена от всички български евродепутати от ЕНП и АЛДЕ. " За " резолюцията са дали своят вот българските социалисти Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Сергей Станишев. Те обаче са били срещу параграфа в резолюцията за даване на военна помощ и доставка на оръжие за Украйна. Иво Христов, Елена Йончева, Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки не са взели участие в гласуването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР