Европейският парламент прие резолюция, с която предложи Европейският съюз да

...
Европейският парламент прие резолюция, с която предложи Европейският съюз да
Коментари Харесай

ЕП поиска визи за американците, пристигащи в ЕС |

Европейският парламент одобри резолюция, с която предложи Европейският съюз да наложи визи за американците, заяви Българска телеграфна агенция. 

Резолюцията бе призната с 376 гласа " за ", 269 " срещу " и 43 въздържали се.

Призивът на Екологичен потенциал към Европейската комисия е обвързвана с това, че Съединени американски щати към момента изискват визи за жителите от България, Румъния, Хърватия и Кипър. 

Законодателството на Европейски Съюз планува, в случай че непозната страна не анулира визовите условия в период от 24 месеца, откакто е била публично известена за липса на взаимност, Европейска комисия би трябвало да одобри решение за анулация на безвизовия режим за нейните жители за период от 12 месеца.

Екологичен потенциал и Съветът на Европейски Съюз могат да възразят.

Това е вторият апел на Екологичен потенциал за краткотрайно налагане на визов режим за жители на Съединени американски щати. За първи път въпросът бе подложен през 2014 година и крайният период за предприемане на дейности от Европейска комисия изтече през 2016 година. Екологичен потенциал изиска от комисията да съблюдава разпоредбите в резолюция, призната през 2017 година и останала без последици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР