Европейският парламент прие първото си законодателство за изхвърляните от емисии

...
Европейският парламент прие първото си законодателство за изхвърляните от емисии
Коментари Харесай

Тировете в Европа трябва да намалят СО2 емисиите си с 30% до 2030 г.

Европейският парламент одобри първото си законодателство за изхвърляните от излъчвания за тежкотоварни камиони и тирове като утвърди цел за намаляването им с 15 % до 2025 г и с 30 % до 203 година, оповестиха от институцията в четвъртък.

В поддръжка на законодателството гласоподаваха 474 евродепутати, 47 бяха срещу, а 11 се въздържаха..

Според новите условия до 2025 година производителите ще би трябвало да подсигуряват, че най-малко 2% от пазарния дял от продажбите на нови транспортни средства идва от транспортни средства с нулеви и ниски излъчвания, за да се противодейства на непрекъснато възходящите излъчвания от пътния превоз, от които към една четвърт се дължат на тежкотоварните транспортни средства.

В допълнение на това, Европейската комисия ще би трябвало през 2022 година да предложи нови цели за интервала след 2030г., в сходство с Парижкото съглашение.

" Бъдещето на чистите камиони би трябвало да бъде водено от нововъведението. Следователно това законодателство би трябвало да предизвиква промишлеността да подтиква измененията и напредъка в технологиите “, разяснява в известието докладчикът Бас Ейкхаут (Зелените/ЕСА, Холандия).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР