Европейският парламент прие на извънредно заседание почти единодушно предложенията на

...
Европейският парламент прие на извънредно заседание почти единодушно предложенията на
Коментари Харесай

ЕП подкрепи предложените от ЕК мерки в отговор на епидемията от COVID-19

Европейският парламент одобри на изключително съвещание съвсем единомислещо предложенията на Европейската комисия, свързани с облекчаването на последствията от епидемията от COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

Евродепутатите поддържаха ограниченията в помощ на жителите и сдруженията, които плануват насочването на 37 милиарда евро към засегнатите най-чувствително от епидемията, се показва в известие на Екологичен потенциал. Средствата ще послужат на здравните системи, на дребни и междинни сдружения и на пазара на труда. Предложението на Европейска комисия беше признато с 683 гласа " за ", един " срещу " и четирима въздържали се.

Екологичен потенциал поддържа обезпечаването на 800 млн. евро от фонда за взаимност на Европейски Съюз за покриване на изключителни разноски в региона на публичното здраве. Това предложение бе признато с 671 гласа " за ", трима " срещу " и 14 въздържали се.

Евродепутатите утвърдиха и предлагането авиопревозвачите краткотрайно да бъдат освободени от задължението да кацат и изхвърчат от дадени летища в прецизен ден и час. Това ще спре празните полети в изискванията на зараза, отбелязва Екологичен потенциал. Обичайните правила ще бъдат анулирани през целия летен сезон, от 29 март до 24 октомври тази година. Предложението беше признато с 686 гласа " за " и двама въздържали се.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР