Европейският парламент прие днес призив за всички страни в ЕС

...
Европейският парламент прие днес призив за всички страни в ЕС
Коментари Харесай

ЕП: Всяка държава членка с мониторинг на демокрацията

Европейският парламент одобри през днешния ден апел за всички страни в Европейски Съюз да бъде въведено наблюдаване за оценка на спазването на полезностите, измежду които са демокрацията и правовата страна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Сегашната рамка не е задоволителна за попречване или премахване на заканите към правовата страна, се показва в текста, представен от пресслужбата на Екологичен потенциал. Евродепутатите приканват Съвета на Европейски Съюз да поеме по подобаващ метод ролята си в процедурите по член 7 от контракта за Европейски Съюз против Полша и Унгария.

" Европейски Съюз се нуждае от явен, непрекъснат и справедлив механизъм, който да пази демокрацията и главните права ", се показва в решението.

Евродепутатите показват страдание, че Европейската комисия още не е направила законодателно предложение за въвеждането на подобен механизъм, макар апела на Екологичен потенциал от октомври 2016 година.

Екологичен потенциал отбелязва възходящите опасения за демокрацията и върховенството на закона в Малта, Словакия и Румъния, и огромния брой процедури за нарушаване на европейското право против няколко страни от Европейски Съюз в региона на правораздаването, главните права и поданството. Предупреждава и, че провокациите пред върховенството на закона и демокрацията в Европейски Съюз съставляват опасност за свободата, сигурността и правораздаването, както и за външната активност на Европейски Съюз, изключително в договарянията за разширение и политиката на съседство.

Парламентът на Европейски Съюз предлага и всяка година за всички страни от Общността да бъде изготвяна учредена на обстоятелства оценка за спазването на полезностите, залегнали в член 2 от контракта за Европейски Съюз, в това число рекомендации за обособените страни, както се прави за икономическите политики. Евродепутатите поддържат опцията този нов механизъм за общо наблюдаване да бъде обвързван с предлагането на Европейска комисия за отбрана на общностния бюджет при положение на пропуски във връзка с върховенството на закона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР