Европейският парламент предложи Брюксел да използва една от сградите му,

...
Европейският парламент предложи Брюксел да използва една от сградите му,
Коментари Харесай

Сграда на Европарламента може да се превърне в болница

Европейският парламент предложи Брюксел да употребява една от постройките му, както и транспортните му средства, в битката против ковид, съобщи " Политико ".

Клаус Веле, генералният секретар на Европарламента, насочи предлагането в сряда, по думите на представителя на Екологичен потенциал Жауме Дух. Той изясни, че концепцията е да се разреши на управляващите в Брюксел да употребяват постройката " Хелмут Кол ", покрай главната му постройка, както и към 100 коли и други транспортни средства.

" Председателят на Народното събрание Давид Сасоли и неговите служби обмислят от няколко дни по какъв начин може да помогне Парламентът ", уточни представителят пред новинарската организация Belga. " Сградата може да се употребява като болница или за краткотрайно настаняване на хора, които имат потребност от грижи. Шофьорите може да оказват помощ с разнасянето на храни или медикаменти ".

Сградите на Парламента са най-вече празни, откакто Сасоли вкара ограничения за прекъсване на разпространяването на ковид, в това число забранявайки влизането на гости и изпращайки множеството чиновници да работят от домовете си.

Лидерите на Европарламента също така взеха решение да анулират сесиите в Страсбург до юли и да ги заменят с мини сесии в Брюксел с доста стеснен брой присъстващи членове.

Служители обявиха, че се разискват и други способи за даване на помощ на Белгия. Екологичен потенциал обмисля сходна поддръжка също в Страсбург и Люксембург.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1456)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР