Европейският парламент постигна съгласие с Европейската комисия за Фонда за

...
Европейският парламент постигна съгласие с Европейската комисия за Фонда за
Коментари Харесай

Утре става ясен планът на Европейския съюз за възстановяване от коронавируса

„ Европейският парламент реализира единодушие с Европейската комисия за Фонда за възобновяване от пандемията с ковид. Неговото искане беше този фонд да бъде следен от него, а не да бъде отвън него. Утре Урсула фон дер Лайен ще показа детайлите – какъв брой ще бъде, с какви гаранции ще бъде взет от интернационалните финансови пазари, и най-важното – по какъв начин ще бъде употребен “. Това заяви евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев в предаването „ Плюс-Минус “ по Нова телевизия.
„ Ще има по този начин наречената „ оценка на потребностите “ за всяка страна и всеки район въз основа на това какъв брой са наранени от пандемията и какви са последствията за стопанската система “, разяснява евродепутатът Андрей Ковачев. „ Тези пари са свежи пари, които са спомагателни върху постоянната финансова рамка, върху естествения бюджет на Европейския съюз “, сподели още той.
По думите му Еврокомисията пази детайлите доста ревниво. „ Начинът на финансиране ще бъде композиция сред френско-германското предложение и така наречен „ Пестелива четворка “. Така че може би ще има към 500 милиарда и ще бъде композиция сред безплатна помощ и дълготрайни заеми “, уточни Ковачев.
Преди дни Австрия, Швеция, Дания и Нидерландия внесоха контрапредложение на контрактувания от Меркел и Макрон оздравителен проект на Европейския съюз против ковид. Френско-германския проект планува средствата да бъдат обезпечени посредством общоевропейски дълг, до момента в който страните от по този начин наречената „ Пестелива четворка “ се оповестиха против сливане на дълга и нарастване на общностния бюджет, който да подсигурява възможни излъчвания взаимни облигации. Освен това четирите страни упорстват тази помощ да се ограничи времево в границите на 2 години.
„ Всички в Евросъюза сме доста подвластни един от различен. Нашите стопански системи са свързани. България също е наранена и то най-вече в секторите като туризъм, ресторантьорство, както и дребните и междинни предприятия. Там ние ще получим помощ от този фонд за възобновяване “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР