Европейският парламент подкрепи решението за намаляване до 2030 г. на

...
Европейският парламент подкрепи решението за намаляване до 2030 г. на
Коментари Харесай

Европарламентът препоръча намаляване на емисиите на СО2 от новите коли с 40% до 2030 г.


Европейският парламент поддържа решението за понижаване до 2030 година на пределно допустимите излъчвания от СО2 от новите коли с 40 % спрямо 2020 година Депутатите гласоподаваха квалифицирания от Европейската комисия план.

Европарламентът в това време сложи по-твърди ограничения от тези, планувани от Европейската комисия, която оферираше понижаване на пределните правила на излъчванията от нови коли с 30 %. Сега следва Народното събрание и комисията да проведат договаряния по тази тематика със страните от Европейския съюз, излиза наяве от известие на DW. Както декларира специалистът по въпросите на превоза от социалдемократическата секта от Германия Исмаил Ертуг, решението е ориентирано към отбрана на климата, само че без да заплашва работните места за произвеждане в Европа.

При това става въпрос за намаляване с 40 % на междинните индикатори за изгорелите газове. За всеки авто тръст според от създаваните от тях коли ще бъде одобрено равнището което би трябвало да се реализира. Към сегашния миг междинният индикатор за Европейски Съюз е 118,5 грама СО2 на 1 км пробег. Целта до 2021 година е реализиране на равнище от 95 година СО2 на 1 км пробег.

Това значи, че производителите на коли ще би трябвало да създават повече коли с различни мотори, изхвърлящи в атмосферата единствено нищожно количество въглероден двуокис или изгорели газови, които съвсем не съдържат СО2.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР