Европейският парламент подкрепи отпускането на 2,26 милиона евро на България

...
Европейският парламент подкрепи отпускането на 2,26 милиона евро на България
Коментари Харесай

Европарламентът отпуска 2,26 млн. евро за щетите от бурите миналата година

Европейският парламент поддържа отпущането на 2,26 милиона евро на България за претърпени вреди от естествено злополучие.

През януари нашата страна е подала заявление за средства поради вредите от преваляванията и мощните стихии на 25 и 26 октомври предходната година.

Екологичен потенциал регистрира, че преваляванията на посочените дати са взели пет жертви и са засегнали към 6000 души. Бедствието е довело до наводняването на 142 жилищни и над 1200 нежилищни здания. Българските управляващи правят оценка общите директни вреди от бедствието на 90,3 милиона евро.

Предложението за разпределяне на средства от Европейски Съюз бе подкрепено през днешния ден от 652 евродепутати, 36 се въздържаха, а четирима бяха срещу.

Припомняме, че на 25 и 26 октомври 2017 година мощни стихии и дъждове засегнаха югоизточната част на страната и изключително региона на Бургас, вследствие на което бяха породени вреди на мостове, дренажни канали и подпорни стени и на главната инфраструктура. От гласуваната през днешния ден сума, България ще получи 2 258 225 евро, които ще покрият отчасти разноските за възстановителни действия на съществена инфраструктура в региона.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР