Европейският парламент подкрепи днес с огромно мнозинство нов призив за

...
Европейският парламент подкрепи днес с огромно мнозинство нов призив за
Коментари Харесай

ЕП подкрепи с огромно мнозинство нов призив за приемането на България и Румъния в Шенген

Европейският парламент поддържа през днешния ден с голямо болшинство нов апел за приемането на България и Румъния в Шенген. В гласуването в Страсбург участваха 659 евродепутати, от които 514 поддържаха документа, 107 бяха срещу, а 38 се въздържаха.

Екологичен потенциал настоятелно приканва във допустимо най-кратък период Съветът на Европейски Съюз да вземе неотложно решение за премахването на инспекциите по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници на България и Румъния. Това е петият апел на Екологичен потенциал от 2011 година насам в тази посока. Засега Съветът на Европейски Съюз не реализира нужното единогласие за приемането на двете страни в пространството без гранични инспекции.

В резолюцията, направена от евродепутата Сергей Станишев, се регистрира, че отлагането на решението вкарва изкуствено разделяне в Европейски Съюз и способства за възхода на популизма и национализма в цяла Европа. В разискването на документа нощес в заседателната зала на Екологичен потенциал отсъстваше представител на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР