Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори

...
Европейският парламент подкрепи днес решение за цените на телефонните разговори
Коментари Харесай

ЕП подкрепи ограничаването цените за роуминг в ЕС от догодина

Европейският парламент поддържа през днешния ден решение за цените на телефонните диалози в Европейски Съюз от май следващата година да бъде въведен таван от 19 цента на минута и 6 цента за текстовите известия (SMS), заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Миналата година Европейски Съюз отстрани таксите за роуминг. Новото законодателство лимитира цената на позвъняванията и известията от 15 май следващата година.

Правилата ще вкарат по-добра отбрана за потребителите на смарт телефони, в това число с увеличението на условията за сигурност и за криптиране. Въвежда се правото за опазване на телефонен номер за един месец след прекратяването на контракт, за възобновяване на необработен предплатен заем при преустановяване на контракт, както и за обезщетение при положение на закъснение или корист с прехвърлянето на този заем.

Държавите би трябвало да улеснят въвеждането на съобщителна мрежа от пето потомство (5G) с даването на подобаващ радиочестотен набор до 2020 година.

При тежки изключителни ситуации и бедствия засегнатите жители би трябвало да бъдат предизвестени посредством SMS или посредством мобилно приложение. Държавите разполагат с 42 месеца за въвеждане на системата след влизането в действие на измененията.

Новото законодателство предлага по-добра предсказуемост на вложенията и предизвиква риска и шерването на разноски измежду телекомите.

След окончателното утвърждение от Съвета на Европейски Съюз страните ще разполагат с две години, с цел да одобряват национално законодателство за използване на разпоредбите. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР