Европейският парламент подготвя старта на целенасочено допълнително изследване на въздействието

...
Европейският парламент подготвя старта на целенасочено допълнително изследване на въздействието
Коментари Харесай

Хората срещу 5G – неяснота и извори на страховете

Европейският парламент приготвя старта на целеустремено в допълнение проучване на въздействието на петото потомство мрежи върху човешкото здраве

Много хора по света са уплашени от въздействието на електромагнитните предавания
(снимка: CC0 Public Domain)

Последните няколко дни донесоха непредвидени вести от Англия – хора започнаха да подпалват базови станции на клетъчните мрежи, тъй като са уверени, че това е източникът на новата болест с ковид. Войната против петото потомство мрежи наподобява се разпростира във всички страни по света. Българската група на съперниците на 5G към този момент наброява над 60 хиляди души. Много от тях са подписали петиция за прекъсване на разгръщането на този тип мрежи у нас.

Теорията за връзка сред петото потомство телекомуникционни мрежи и ковид подлуди британците. Мачтите на разнообразни оператори в Бирмингам, Ливърпул и Мелинг бяха подпалени по едно и също време с появяването на видео, което коментира връзката сред новите честоти и новия вирус.

Министерството на цифровите системи, културата, медиите и спорта съобщи в Twitter, че „ няма безусловно никакви достоверни доказателства ” за сходна връзка. Tърговското обединяване Mobile UK пък съобщи, че сходни клюки и тайни теории са „ обезпокоителни ”.

Нещо повече, управляващите оповестиха, че серията от палежи е офанзива против „ сериозна инфраструктура ” в страната, което загатва за следствията за подпалвачите.

„ Това са клетъчните мрежи, които обслужват нашите системи за незабавна помощ и здравните служащи и аз съм гневен, безусловно погнусен, че хората подхващат дейности против тази инфраструктура, от която се нуждаем, с цел да реагираме на незабавните случаи ”, разяснява Стивън Поуис, здравният комисар на Обединеното кралство.

Мрежи от съперници на 5 G

Британците не са единствени в поведената битка против мрежите от пето потомство, стимулирана от ковид. В доста други страни към този момент има мрежи на съперниците на петото потомство мрежи. Социалните медии преливат от материали по отношение на вредите от 5G.

България също има своята организация на съперниците на петото потомство мрежи. В момента групата има 66 хиляди членове, които интензивно споделят нови и нови клипове и изявления за вредата от 5G.

В отговор на наклонността YouTube към този момент разгласи, че ще смъква от своята мрежа всички видеа, които приказват за връзка сред петото потомство телекомуникации и вируса на днешната зараза.

Извори на страховете

Като цяло има две визии, които безпокоят хората, обезпокоени от петото потомство мрежи. Едната доктрина допуска, че 5G потиска имунната система. Това, съгласно визията, значи повишение на податливостта на организмите към разнообразни инфекции.
още по тематиката
Втората доктрина твърди, че вирусът по някакъв метод употребява радиовълните на мрежата, с цел да комуникира и избира жертви, ускорявайки разпространяването си.

Докато 5G употребява разнообразни радиочестоти от своите прародители, значимо е да се признае, че вълновата лента е „ нейонизираща ”, което значи, че й липсва задоволително сила, с цел да раздра химическите връзки в ДНК в нашите кафези, с цел да аргументи вреди.

Съществува и трета доктрина, която допуска, че всяка иновация в света на електромагнитните технологии в последните 150 години е пораждала смъртоносна вирусна зараза. Като образец се показва построяването на радио-мрежите през 20-те години, съвпаднало с така наречен Испански грип, както и повдигането на голям брой спътници в земната орбита, което съвсем съответствува по време с Хонконгския грип.

Неяснота

Дали честотите на петото потомство мрежи са нездравословни и по какъв начин въздействат те на биологичните организми в действителност е тематика, по която има прекомерно малко действителни научни данни.

Целта е този тип мрежи да обхване всички градски зони, железопътни линии и основни пътища с непрекъсната безжична връзка от пето потомство за обслужването на новите приложения от типа „ Интернет на нещата ”, само че това ще значи създаване на доста гъста мрежа от антени и предаватели, регистрират институциите по целия свят. Това значи, че броят на по-високочестотните базови станции и други устройства ще се усили доста.

„ Това повдига въпроса дали има негативно влияние върху човешкото здраве и околната среда от по-високите честоти и милиардите спомагателни връзки, което – съгласно изследванията – ще значи непрекъсната експозиция за цялото население, в това число децата ”, написа в свое официално съобщение Европейският парламент.

„ Докато откривателите по принцип смятат, че такива радиовълни не съставляват опасност за популацията, до момента проучванията не са се фокусирали върху непрекъснатото излагане, което 5G би показало. Съответно част от научната общественост смята, че са нужни повече проучвания за евентуалните негативни биологични резултати на електромагнитните полета (ЕМП) и 5G, по-специално върху честотата на някои съществени човешки болести ”, се показва в документа.

Предстои всеобхватно проучване

С това Екологичен потенциал разгласи, че приготвя старта на целеустремено в допълнение проучване на въздействието на петото потомство мрежи върху човешкото здраве. Предвижда се то да сплоти откриватели от разнообразни сфери и дисциплини, като да вземем за пример биология, медицина, физика, инженеринг. Целта е да се направи всеобхватно проучване на резултатите на 5G, с цел да се отговори на въпроса дали в действителност има някаква щета от този жанр сигнали.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР