Европейският парламент отправи призив към депутатите и персонала си да

...
Европейският парламент отправи призив към депутатите и персонала си да
Коментари Харесай

Европарламентът ще спре да използва пластмасови бутилки

Европейският парламент насочи апел към депутатите и личния състав си да дадат образец на жителите на Европейски Съюз като спрат да пият вода от пластмасови бутилки от идната година, съобщи " Франс прес ".

Председателят Антонио Таяни и 14 зам.-председатели (съставляващи така наречен Бюро) одобриха мярката за последователно унищожаване на пластмасовите бутилки и създаване на мрежа от фонтани с питейна вода.

Решението е последният стадий на план, в границите на който бе лимитирано предлагането на пластмасови бутилки за вода по време на срещи, продължаващи по-малко от час и половина, показва пресслужбата на Европарламента.

Ръководството на институцията реши да приключи потреблението на пластмасови бутилки на всички срещи, както и предлагането им на огромни събития. Фирмите за кетъринг в Европарламента също ще спрат да употребяват пластмасови чаши, принадлежности и други предмети и ще ги заменят с биоразградими или рециклируеми такива.

Процесът ще стартира от юли 2019 година и е част от напъните на Европейски Съюз са спре замърсяването с пластмасови боклуци. Миналия месец Европейската комисия предложи пръчките за балони, клечките за уши, приборите за хранене, чиниите, сламките и бъркалките към този момент да не се създават от пластмаса.

Миналата година по време на събития и срещи в Европарламента, който се събира в Страсбург и в Брюксел, са били употребявани 1 милион такива бутилки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР