Европейският парламент отново ще гласува резолюция в подкрепа на приемането

...
Европейският парламент отново ще гласува резолюция в подкрепа на приемането
Коментари Харесай

Отлаганото членство в Шенген: Възможни ли са действия пред Съда на ЕС

Европейският парламент още веднъж ще гласоподава резолюция в поддръжка на приемането на България и Румъния в Шенген преди края на годината.

Обсъждат се даже вероятни дейности пред Съда на Европейския съюз. Очакванията са за безапелационно болшинство от евродепутатите в пленарната зала, които да поддържат резолюцията.

Пространството обгръща над 4 милиона квадратни километра и население от близо 420 милиона души

Освен неведнъж повтаряните причини, че България и Румъния още през 2011г. са изпълнили изискванията за присъединение, през вчерашния ден бяха изтъкнати и финансовите загуби, които търпят жителите на двете страни.

За евродепутатите са значими и екологичните последствия от чакането с часове по граничните пунктове. Отново се чуха обвинявания за двоен стандарт и дискриминация на жителите на България и Румъния.

Евродепутат: Единственият път, по който Румъния ще влезе в Шенген, е след развой в Съда на Европейски Съюз

Вътрешните политически проблеми в двете страни, които блокират присъединението – Австрия и Нидерландия, не може да не престават да са затруднение, считат евродепутатите и даже приканват за интервенция на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Очаква се кралят да помоли кабинета да остане като длъжностен до предварителните избори през ноември

Някои европейски депутати считат, че е допустимо да се подхващат дейности пред съда на Европейски Съюз, поради бавенето на процеса. Очакваме резултата от вота в ранния следобяд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР