Европейският парламент отхвърли кандидатурата на Силви Гулар за бъдещ френски

...
Европейският парламент отхвърли кандидатурата на Силви Гулар за бъдещ френски
Коментари Харесай

Европарламентът отхвърли кандидата на Макрон за еврокомисар

Европейският парламент отхвърли кандидатурата на Силви Гулар за предстоящ френски еврокомисар с сектор вътрешен пазар. Гулар, която е някогашен министър на защитата на Франция и някогашен евродепутат, беше извикана през днешния ден на второ чуване пред две комисии в Европарламента поради неубедителното си показване първия път. Франция е третата страна, след Румъния и Унгария, чийто претендент за еврокомисар бива отритнат от евродепутатите. Сега Париж би трябвало излезе с ново предложение, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Критиките към Гулар са свързани с следствие, което се води във Франция за метода, по който партията й е наемала сътрудници в Европарламента. Службата за битка с измамите ОЛАФ също ревизира случая. Заради следствието тя подаде оставка като френски боен министър.

Естер Де Ланге - евродепутат от ЕНП, Холандия: Тук става въпрос за двойни стандарти. Как по този начин тя не е годна да бъде министър във Франция, а в това време е годна да бъде еврокомисар.
82 депутати от две парламентарни комисии гласоподаваха срещу Гулар, 29 я поддържаха, а един се въздържа. След вота французойката написа в Туитър, че по този начин е при демокрацията и почита решението. Тя благодари на Еманюел Макрон и на фон дер Лайен за доверието.

Френският президент разяснява, че Гулар е станала " жертва на политическа игра, която визира цялата Европейска комисия ".

Най-острите рецензии към нея пристигнаха от групата на Европейската национална партия, чийто ръководител Манфред Вебер беше отритнат от Макрон като претендент за поста на Юнкер.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР