Европейският парламент осъжда България за недостатъци в зачитането на върховенството

...
Европейският парламент осъжда България за недостатъци в зачитането на върховенството
Коментари Харесай

Reuters: Резолюцията за България – знак за засилване на контрола на Брюксел върху европарите

Европейският парламент осъжда България за дефекти в зачитането на върховенството на закона, застава зад битката с ендемичната корупция и поддръжката за свободата на медиите, наблягайки ролята на върховенството на закона за отбрана на демократичните правила на блока. Това оповестява организация Reuters в коментар за признатата от Екологичен потенциал резолюция, критикуваща ръководството на премиера Бойко Борисов след съвсем три месеца митинги против корупцията в България, предава БГНЕС.
Хиляди българи се събират всекидневно от юли, обвинявайки премиера Борисов, че подкопава демократичните полезности и е въвел корупционни практики, които поддържат олигарси и бизнеси, близки до неговата десноцентристка партия ГЕРБ, твърди медията.
 Reuters: Хиляди на митинг в България, сълзотворен газ и арести Reuters: Хиляди на митинг в България, сълзотворен газ и арести
Хиляди българи се събраха пред Народното събрание в София в един от най-големите митинги до момента за два месеца демонстрации, призоваващи за ост...
Тя оповестява, че в София протестиращите са приветствали резолюцията като " политически пестник за държавното управление ". Цитирани са и думите на Христо Иванов, някогашен министър на правораздаването и съпредседател на антикорупционната партия Демократична България, че това е „ победа за демокрацията “.
Резолюцията също порицава България, най-бедната членка на Европейски Съюз, за оттегляне от демократичните полезности и корист с европейските фондове, нечовешки условия в пандизите, неприязън към дами, хора от ромски генезис, ЛГБТИ и други малцинствени групи. 
Агенцията цитира и вицепремиера Томислав Дончев преди утвърждението на резолюцията, който „ подвигна необвързващия документ с неразбиране и съобщи, че България сега не е изправена пред риск от загуба на еврофондове “.
„ Финансирането от Европейски Съюз може да бъде замразено или блокирано на съответни учредения, свързани най-много с дефекти в системите за надзор. Не може да бъде спряно в резултат на политически скандал ”, сподели той.
 Крах на съвсем всички текстове, които пазят Борисов и Гешев в резолюцията на Екологичен потенциал за законността в България (ВИДЕО) Крах на съвсем всички текстове, които пазят Борисов и Гешев в резолюцията на Екологичен потенциал за законността в България (ВИДЕО)
Цели 33 ремонти от общо 50, препоръчани основно от Европейската национална партия (ЕНП) в резолюцията за върховенството на правото и закона...
Резолюцията няма никакви на практика последствия, с изключение на политически напън върху Борисов, акцентира Reuters. Но това може да ускори позицията на Народното събрание на Европейски Съюз в диалозите с европейските държавни управления по отношение на идващия дълготраен бюджет и проект за възобновяване. Законодателите упорстват единствено държавните управления, които съблюдават върховенството на закона, да имат право на пари от Европейски Съюз.
За разлика от Унгария и Полша, България до момента заобикаля публични дейности от Европейски Съюз, обещавайки промени и създавайки органи за битка с корупцията и промяна на правосъдната система. Но до момента тя единствено едвам влачи крайници, разяснява Reuters.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР