Европейският парламент одобри във вторник окончателното споразумение за реформа на

...
Европейският парламент одобри във вторник окончателното споразумение за реформа на
Коментари Харесай

Евродепутатите извадиха международните превозвачи от пакета мобилност

Европейският парламент утвърди във вторник окончателното съглашение за промяна на директивата за командированите служащи. От нейния обсег обаче бяха извадени интернационалните превозвачи, излиза наяве от обява на уеб страницата ЕUObserver. Буквално в последния миг Европарламентът се е решил на този ход. За превозвачите ще бъдат написани обособени характерни правила.

11 страни от Европейския съюз се опълчиха на ограниченията за интернационалните водачи. Сред тях е и България. ЕНП разгласи, че ще поддържа българските оферти, с цел да не бъдат ощетени нашите превозвачи.

Шофьори на товари и пасажери стачкуваха в София срещу ограниченията на 17 май. Българските компании считат, че ще се усилят доста разноските им. Както и че ще бъдат извадени от европейския пазар.

Премиерът Бойко Борисов на собствен ред заяви, че немският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон са изразили подготвеност да премислят предложенията в първия пакет "Мобилност ".

Правилата за интернационалните водачи следва да бъдат написани и гласувани в Европейския парламент. И утвърдени от Европейския съвет.

Брюксел даде 2 години период на страните членки на Европейски Съюз да вкарат признатите във вторник разпореждания за всички останали командировани служащи.

.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР