Европейският парламент одобри тази вечер с 621 гласа за, 49

...
Европейският парламент одобри тази вечер с 621 гласа за, 49
Коментари Харесай

Европейският парламент одобри споразумението за Брекзит

Европейският парламент утвърди довечера с 621 гласа " за ", 49 " срещу " и 13 въздържали се съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. В пленарната зала ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли подписа документа, с който парламентарната процедура се изчерпва.

Сасоли заяви, че на следващия ден следва Европейският съвет да утвърди съглашението, с цел да може то да влезе в действие в среднощ на 1 февруари централноевропейско време. Той благодари на английските евродепутати за приноса към институцията.

След гласуването множеството евродепутати станаха на крайници, хванаха се за ръце и изпяха шотландската ария Auld Lang Syne, известна на френски със заглавието " Това е единствено сбогом ", а на български изпята от група " Тоника " ( " За остарялата обич " ). Камерите демонстрираха от близко доста разплакани лица.

На 31 януари следва знамената на Англия в Екологичен потенциал да бъдат свалени, а едно от тях ще бъде предадено на Музея на европейската история. С напускането на английските представители броят на евродепутатите става 705.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР