Европейският парламент одобри номинацията на Урсула фон дер Лайен за

...
Европейският парламент одобри номинацията на Урсула фон дер Лайен за
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия

Европейският парламент утвърди номинацията на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия.

Това стана с скрито гласоподаване, като германката получи подкрепата на 383 депутати в 747-местния парламент. Така Фон дер Лайен става първата жена отпред на Европейска комисия.

В изказването си в пленарната зала в Страсбург по-рано през днешния ден германката съобщи, че желае половината еврокомисари да бъдат дами и че ще работи за ратификация на Истанбулската спогодба от всички страни-членки на Европейски Съюз.

" Една от пет дами в Европейски Съюз е била жертва на принуждение, а 55 на 100 от дамите са ставали жертва на полово посягане. Ще предложа насилието против дами да бъде част от закононарушенията по европейското право, Европейски Съюз следва да се причисли към Истанбулската спогодба ", добави тя.

От 2013 година до момента 60-годишната Фон дер Лайен заемаше поста на министър на защитата на Германия. Тя е член на Християндемократическия съюз (ХДС) и е близка до немския канцлер Ангела Меркел. Преди това Фон дер Лайен бе министър на труда и обществените въпроси от 2009 до 2013 година и министър по въпросите на фамилията и младежта от 2005 до 2009 година

Коя е Урсула фон дер Лайен - новото лице в европейската политика
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР