Европейският парламент одобри кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, предаде

...
Европейският парламент одобри кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, предаде
Коментари Харесай

Огромно мнозинство подкрепи Мария Габриел за еврокомисар


Европейският парламент утвърди кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, съобщи iNews.bg.

Тя бе номинирана от ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер за ресора цифрова стопанска система и общество. Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и комисията по просвета и обучение (CULT) организираха чуването на госпожа Габриел за комисар на 20 юни. След като координаторите на водещите комисии оцениха представянето на претендента, Съветът на ръководителите на комисиите и Председателският съвет завършиха чуването. В тайното гласоподаване този следобяд Европарламентът поддържа назначението на Мария Габриел с 517 гласа " за " против 77 " срещу ", с 89 " въздържал се ".

Комисарят по цифрова стопанска система и общество ще поддържа използването на тактиката за цифровия обединен пазар. Тя ще способства за основаването на обединен дигитален пазар на Европа, полагайки основите на цифровото бъдеще на Европа с телекомуникационни мрежи от континентален мащаб, трансгранични цифрови услуги, и започващи европейски предприятия в региона на технологиите. Комисарят би трябвало да подсигурява също по този начин основаването на подобаващи условия, в това число посредством закона за авторско право, които да поддържат културните и креативен промишлености и реализирането на техния оптимален капацитет за стопанската система.

Комисарят в региона на цифровата стопанска система и общество ще способства за планове под надзора и координацията на заместник-председателя Андрус Ансип, който дава отговор за цифровия обединен пазар, и заместник-председателя Юрки Катайнен, който дава отговор за работните места, икономическия напредък, вложенията и конкурентоспособността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР