Европейският парламент одобри днес отпускането на допълнителни 500 млн. евро

...
Европейският парламент одобри днес отпускането на допълнителни 500 млн. евро
Коментари Харесай

ЕП одобри допълнителни 500 милиона евро за борба с младежката безработица

Европейският парламент утвърди през днешния ден отпущането на спомагателни 500 млн. евро тази година за битка с младежката безработица, като част от нарастване от 1,2 милиарда евро до 2020 година, осведоми пресслужбата на Европейския парламент, инфирмира Българска национална телевизия.

През април евродепутатите поддържаха смяна на дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, което докара до отпущането на още 6 милиарда евро за работни места, напредък и битка с миграцията, в това число 1,2 милиарда евро за младежите без работа до 2020 година.

Инициативата за младежка претовареност стартира през 2013 година за подкрепяне на младежи, които не учат, не се образоват и нямат работа. Младежите, които могат да получат поддръжка от Европейски Съюз, би трябвало да бъдат под 25-годишна възраст и да живеят в район, в който младежката безработица е била над 25 на 100 през 2012 година.

Според Европейската комисия от 2013 година програмата за работа за младежите е предоставила директна помощ на над 1,4 млн. души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР