Европейският парламент обсъди на извънредно заседание в Брюксел мерките, предложени

...
Европейският парламент обсъди на извънредно заседание в Брюксел мерките, предложени
Коментари Харесай

Председателят на ЕК порица страните, които в началото на епидемията са проявили егоизъм

Европейският парламент разиска на изключително съвещание в Брюксел ограниченията, препоръчани от Европейската комисия за битка с разпространяването на епидемията от COVID-19.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европа е изправена пред покруса, невъобразима единствено допреди няколко седмици.

„ Всеки има какво да направи в борбата за живота. Ако има нещо по-заразно от заболяването, това са любовта и състраданието. Малки жестове на съпричастие оказват помощ вярата да си проправи път в Европа “, съобщи тя.

Снимка: EPA

Председателят на Европейска комисия порица страните от Европейски Съюз, които при започване на епидемията са показали нарцисизъм. По нейните думи въведените несъгласувани ограничения по границите в началото са забавили с дни доставките на здравно съоръжение.

„ Втората международна война сподели какво се случва, когато се следват единствено личните ползи. Европа разполага с всичко належащо, с цел да се оправи. Няма да се спрем пред нищо, с цел да опазим живота. Да създадем нужното не с 27 дребни, а с едно огромно европейско сърце “, прикани Фон дер Лайен.

В последвалите мнения на парламентарните групи Европейската национална партия (ЕНП) порица неналичието на обединен метод на европейските страни против епидемията и неуспеха на националните държавни управления.

„ Лекарите не желаят награди, а маски и съоръжение. Днес страда поколението, което построи модерна Европа и най-малкото, което изискуем на тези хора, е да покажем, че Европа е на мястото си “, добави групата на ЕНП.

Социалистите и демократите приканиха за спомагателни ограничения против социално-икономическата рецесия. Те приканиха за въвеждането на облигации, свързани с облекчение на последствията от епидемията, както и за по-добър продан на информация за ситуацията по границите.

Групата " Обнови Европа " осъди егоизма на страните от Европейски Съюз и прикани за " санитарна взаимност ". Либералите настояха да се улесни работата на снабдителните вериги.

Групата " Идентичност и народна власт " разяснява, че европейските институции са се провалили, изключително поради неналичието на вярна оценка още през декември на постъпващите данни от Китай. Според тази група институциите са пропуснали да обезпечат отбрана в голям брой направления, в това число поради това, че 80% от производството е трансферирано на китайски предприятия. От тази парламентарна мощ прибавиха, че Европейска комисия се е съпротивлявала до дъно против връщането на инспекциите по границите и по този начин до 13 март инфектирани са влизали в Европейски Съюз необезпокоявани.

Зелените показаха, че обществото е подвластно от хора, чиито заплати са прекомерно ниски и прикани за увеличение на заплащането и на средствата за труд на здравните служащи. Зелените настояха за съпричастие със страните от Западните Балкани, в това число със шерване на опит в битката с епидемията. Тази парламентарна мощ поддържа предлагането за изключителни облигации и прикани за допустимо минимум ограничение на правата на жителите в изискванията на зараза.

Групата " Европейски консерватори и реформатори " изиска радикални промени при разпределянето на бюджета на Европейски Съюз до 2027 година ЕКР възрази против издаването на изключителни облигации, като настоя централните банки да дават безлихвени заеми на жители и компании.

Европейската обединена левица прикани производствата на изчезналите през днешния ден артикули да бъдат национализирани. Според тази група е належащо занапред да се обмислят стъпките след общото повдигане на карантината в Европа.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 243 1 3 4 Света 488091 17123 22058 117607 Заразени* Нови Починали България 243 1 3 Света 488091 17123 22058
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР