Европейският парламент обсъди днес въпроса с върховенството на закона в

...
Европейският парламент обсъди днес въпроса с върховенството на закона в
Коментари Харесай

Европейският парламент: Управлението в Малта трябва да се смени

Европейският парламент разиска през днешния ден въпроса с върховенството на закона в Малта и следствието на убийството на журналиста Дафне Галиция. В изявленията си евродепутатите приканиха за отдръпването на премиера Джоузеф Мускат, чиито доближени неотдавна бяха уличени във връзки с убийството.

Европейската комисия уточни, че гибелта на Галиция буди паника за цяла Европа, както и че публицистите би трябвало да бъдат предпазени, тъй като другояче демокрацията е под опасност. Малта има потребност от изцяло самостоятелна прокуратура, управляващите неведнъж са изразявали подготвеност да създадат нужните промени, само че към момента прогрес няма. Всеки европейски жител заслужава правдивост, добави комисията.

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) прикани за незабавното отдръпване на премиера Мускат. Всеки ден, в който той още е на власт, е обида; истината ще излезе и справедливостта ще спечелва. Правителството в Малта тъне в морална съсипия, добави групата на ЕНП.

Социалистите и демократите, към чиито редици принадлежи Мускат, показаха, че Малта през днешния ден е знак на корупцията, а в обществото се шири съмнение. Обща е отговорността това да се промени и да не се повтаря на никое място в Европейски Съюз, доверието на хората в законността и демокрацията би трябвало да се върне, приканиха социалистите.

Групата " Обнови Европа " съобщи, че казусът в Малта е обвързван с тежки нарушители, подготвени да убиват и които не се впечатляват от наказателните процедури на Европейска комисия. Най-тревожна е връзката сред нарушителите и кабинета на премиера Мускат. Въпросът не е единствено юридически, става дума за поемането на политическа отговорност. Ако в този момент не вземем ограничения, заболяването ще се популяризира, прибавиха либералите.

Зелените допълниха, че корупцията е достигнала върха на страната в Малта. Важно е Европейска комисия да употребява всички налични лостове, с цел да реализира смяна, показаха от тази политическа мощ и означиха, че до момента комисията е пропуснала опцията да влияе на корупцията в Малта, обвързвана с продажбата на паспорти, публичните поръчки, разрешителните за градеж.

Групата " Идентичност и народна власт " уточни, че Галиция е пишела приживе за продажбата на така наречен " златни визи ". Журналистите не би трябвало да заплащат за работата си с живота си, обявиха от тази политическа мощ.

Европейските консерватори и реформатори (ЕКР) означиха, че свободните медии пазят свободата на обществото и държат очите му отворени. Галиция почина, тъй като си вършеше работата. Още няма правдивост - за фамилията й и за медиите, показаха от ЕКР.

Групата на Европейската обединена левица настоя за незабавната оставка на малтийското държавно управление и прикани ЕНП да прояви същото отношение към погазването на законността, когато се разисква активността на държавните управления от нейното политическо семейство. Малта не е единственото място, където има закононарушения, корупция и данъчни убежища, не е единствената страна, която продава визи. Малта е проявяване, а не повода, има нещо гнило в Европейски Съюз и би трябвало да го изправим, добави тази политическа мощ.

Екологичен потенциал ще одобри на следващия ден третата резолюция в последните две години, отдадена на върховенството на закона в Малта. Преди дни министър председателят Мускат разгласи, че ще подаде оставка през януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР