Европейският парламент обсъди днес обстановката с разпространението на заболяването Ковид-19.

...
Европейският парламент обсъди днес обстановката с разпространението на заболяването Ковид-19.
Коментари Харесай

Европарламентът обсъди тревогите около обстановката с коронавируса

Европейският парламент разиска през днешния ден ситуацията с разпространяването на болестта Ковид-19. Във всички страни от Европейски Съюз към този момент са доказани случаи на инфектирани, заяви еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис.

Тя добави, че подправените вести пречат на ограниченията против задълбочаването на епидемията. Заплахата за нашите общества и стопански системи пораства, страните в Европейски Съюз би трябвало да подхващат ударни ограничения, би трябвало да спечелим време, с цел да могат здравните системи да се оправят, а откривателите да напреднат в своята работа, добави тя.

Икономическата цена от епидемията ще бъде забележителна, а най-тежко ще пострадат дребните сдружения, уточни еврокомисарят за отговора при рецесии Янез Ленарчич. Той добави, че към този момент шест седмици Европейска комисия оказва помощ дейностите за секване на болестта да бъдат съгласувани.

В последвалите изявления на политическите сили групата на Европейската национална партия (ЕНП) уточни, че днешната конюнктура нанася удар по всекидневието на жителите, както и че отговорността за използването на нужните ограничения е главно на министерствата на опазването на здравето. Всеки може да помогне да се ограничи и спре разпространяването на болестта, към този момент липсва координация на ограниченията, обезпеченото от Европейски Съюз финансиране за научни проучвания за битка с заболяването не е задоволително, добави ЕНП.

Групата на социалистите и демократите прикани предприеманите ограничения да се основават на науката, да бъдат решителни и рационални. От тази политическа мощ приканиха страните в Европейски Съюз да получат правото да подхващат финансови ограничения в отбрана на работните места, а Европейската капиталова банка да обезпечи на сдруженията финансова помощ.

Групата "Обнови Европа " оцени досегашния отговор на Европейски Съюз като задоволително бърз. Либералите означиха, че стотици милиони европейци са останали на работните си места, с цел да поддържат стопанската система.

Групата "Идентичност и народна власт " съобщи, че Европа се е оказала неспособна да отговори и това е срамно. Няма европейски правила за деяние в сходна конюнктура, срамотия е страни от Европейски Съюз да не разрешават износа на защитни средства, европейските средства за научни проучвания против заболяването не са задоволителни, допълниха представителите на тази политическа мощ.

Зелените настояха да се създадат заключения за работата на европейското опазване на здравето. Необходимо е да подобрим здравните системи, с цел да бъдат устойчиви на рецесии. Социалните системи би трябвало да разрешават хората да останат вкъщи, когато се усещат неразположени. Може би не е добре производството на жизненоважни артикули да бъде оставяно единствено на една страна, прибавиха от тази политическа група.

Европейските консерватори и реформатори предложиха Европейска комисия да усъвършенства обмена на данни за болестта и да реши дали ограниченията, подхванати от Китай, са били задоволителни. Тази политическа мощ сложи въпроса на какво се дължат разликите в броя на умрелите от заболяването в другите страни.

Европейската обединена левица регистрира, че европейските общества са уязвими и че пазарът не може да се оправи. Общо 80 на 100 от защитните средства против преноса на болести се създават отвън Европа, има потребност на пазара да бъдат наложени правила, прикани тази парламентарна мощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР