Европейският парламент няма да успее да се произнесе днес и

...
Европейският парламент няма да успее да се произнесе днес и
Коментари Харесай

ЕП не е готов с оценката на изпитаните днес кандидати за еврокомисари

Европейският парламент няма да успее да се произнесе през днешния ден и по трите кандидатури за еврокомисари от Франция, Унгария и Румъния. Това оповестиха източници от Екологичен потенциал.

След днешното чуване унгарският претендент Оливер Вархели не получава нужната поддръжка от парламентарната комисия по външни работи. Той ще има опция да отговори на спомагателни писмени въпроси. Ако най-после премине сполучливо изпита, Вархели ще дава отговор за разширението на Европейски Съюз. Той е вторият претендент на Унгария след отхвърлянето на Ласло Трочани.

Румънският претендент Адина Валян през днешния ден не се е показала безапелационно съгласно евродепутатите от групата на Зелените. Валян съобщи пред евродепутатите, че поддържа допустимо най-бързото приемане на новите правила за интернационалните пътни транспорти. Валян е четвъртата румънска кандидатура за представител на Букурещ в комисията под председателството на Урсула фон дер Лайен.

Френският претендент Тиери Брьотон се наложи още веднъж да прецизира пред евродепутатите през днешния ден своето финансово положение, откакто в последните дни незабавно продаде дяловете си в сдружения и напусна управата на няколко организации. Засега наподобява, че само той от тримата може да премине днешното чуване без огромни спънки, съгласно първичната оценка на изпитната комисия. През октомври евродепутатите отхвърлиха първия френски претендент Силви Гулар.

Предвижда се евродепутатите да оповестят окончателната си оценка от днешните чувания на 21 ноември, съобщи Българска телеграфна агенция. Ако оценката е позитивна, съставът на идната Европейска комисия се планува да бъде гласуван на 27 ноември.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР