Европейският парламент не е против нова отсрочка по Брекзит, ако

...
Европейският парламент не е против нова отсрочка по Брекзит, ако
Коментари Харесай

Шефът на ЕП: Съгласни сме за отсрочка по Брекзит, но само, за да постигнем сделка

Европейският парламент не е срещу нова пролонгация по Брекзит, в случай че тя бъде предоставена, да вземем за пример, с цел да се избегне „ корав ” излаз на страната от Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли, предадоха БГНЕС и Българска национална телевизия.

Пред публицисти той разгласи, че Европарламентът е отворен да прегледа опцията за пролонгация, в случай че задачата е отбягване на Брекзит без договорка.

Това мнение се съдържа в резолюцията, която ще бъде подложена на гласоподаване по време на пленарното съвещание на Екологичен потенциал идната седмица. Тя е препоръчана от пет от седемте партии, в това число най-големите ЕНП, Прогресивния алианс на социалисти и демократи, Renew Europe, както партията на „ Зелените ” и Европейската обединена левица.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, само че Народното събрание одобри закон за попречване на Брекзит без договорка, в случай че изискванията на съглашението с Европейски Съюз са съгласувани и утвърдени преди 19 октомври. В този случай Лондон ще бъде заставен да желае удължение на Брекзит.

Окончателното решение за предоставяне на пролонгация на Обединеното кралство за Брекзит се взема от Съвета на Европейския съюз. Такава пролонгация към този момент беше дадена веднъж - от 29 март на 31 октомври.

Според оповестен по-рано от държавното управление на Англия документ, в случай че страната напусне Европейски Съюз без съглашение, се чака увеличение на цените на електрическата енергия и горивата, дефицит на медикаменти и храни, нарушение на транспортните връзки с континента, както и вероятни митинги.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР