Европейският парламент иска да ограничи рисковете от климатичните промени, като

...
Европейският парламент иска да ограничи рисковете от климатичните промени, като
Коментари Харесай

ЕП: Поне 35% от енергията да е добита от възобновяеми източници до 2030 г.

Европейският парламент желае да ограничи рисковете от климатичните промени, като залага на усъвършенствана енергийна успеваемост и по-широко потребление на възобновими източници.

През 2016 година Европейската комисия показа набор от оферти за стимулиране на производството на чиста сила, ориентирани към понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от изкопаеми горива и поощряване на семействата да създават лична „ зелена “ сила. Парламентът преглежда сега тези оферти.

Възобновяеми източници

Делът на силата, добита от възобновими източници, се е нараснал съвсем двойно като % от общото произвеждане - от към 8,5% през 2004 година на 16,7% през 2015 година Европейският съюз е на път да реализира дефинираната цел за дял от 20% до 2020 година

През 2014 година страните в Европейски Съюз се споразумяха за нова цел от 27% към 2030 година, само че депутатите в Екологичен потенциал считат, че би трябвало да се стремим към дял от най-малко 35% дотогава.

Те желаят да утвърдят правото на хората да създават, складират и използват своя лична сила от възобновими източници, без да дължат такси и налози на управляващите.

Енергийна успеваемост

Подобрения в енергийната успеваемост могат освен да понижат излъчванията на въглероден диоксид, само че и годишните разноски на Европейски Съюз за импорт на сила, които все още се равняват на към 350 милиарда евро годишно. Ето за какво депутатите желаят да бъде заложена обвързваща цел за ограничение на енергийното ползване в целия Европейски Съюз с 40% до 2030 година

Една от областите, в които е вероятен забележителен прогрес, е отоплението и охлаждането на здания. Тези действия гълтам към 40% от потребяваната сила в Европейски Съюз. През декември 2017 година представители на Парламента, Съвета и Комисията се споразумяха, че би трябвало да се приготвят дълготрайни тактики в държавите-членки за поддръжка на обновяването на жилищни и нежилищни здания.

През 2017 година Парламентът гласоподава за опростяване на етикетите за енергийна успеваемост на домашните уреди - от лампи до тв приемници и прахосмукачки. Целта е при покупка потребителите по-лесно да съпоставят кои уреди икономисват сила.

Депутатите работят и по създаване на механизъм за съдействие и надзор върху напредъка по реализиране на задачите на Европейски Съюз за околната среда и климата за 2030 година, изключително на тези, свързани с енергийната успеваемост и възобновимите източници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР