Европейският парламент насрочи за днес обсъждане и гласуване на промени

...
Европейският парламент насрочи за днес обсъждане и гласуване на промени
Коментари Харесай

ЕП ще обсъди и гласува промените в правилата за международните пътни превози

Европейският парламент насрочи за през днешния ден разискване и гласоподаване на промени в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти. Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни заяви, че преди гласуването на текстовете ще подложи на гласоподаване допустимостта на процедурата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това се постанова, откакто през януари парламентарната комисия по превоза отхвърли два от трите отчета с препоръчаните промени. Ако през днешния ден се стигне до гласоподаване всъщност, евродепутатите ще би трябвало да се произнесат по отчетите и по към 2000 оферти за допълнения.

В случай, че Екологичен потенциал успее да одобри решение, то ще очертае мнението на институцията в договарянията със Съвета на Европейски Съюз и с Европейската комисия. Днешното решение по процедура съставлява гласоподаване на първо четене. Евродепутатите разполагат с още единствено една сесия през април до разпускането си за изборите през май, на която биха могли да одобряват решение и на второ четене. Това ще зависи също от изхода на договарянията с останалите институции на Европейски Съюз.

Обсъжданията в последната година обрисуваха разлики във визията на евродепутатите и на транспортните министри за нужните промени. Представители на парламентарните групи потвърдиха, че обсъжданите текстове водят до очевидно разделяне по оста изток-запад.

Пред постройката на Екологичен потенциал в Страсбург през днешния ден е плануван митинг на превозвачи от България, Румъния, Полша, Литва и Словения. Превозвачите стачкуваха през януари в Брюксел с настояването смяната на разпоредбите да се отсрочи до доближаването на мненията

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР