Европейският парламент направи първа стъпка към отмяна на лятното часово

...
Европейският парламент направи първа стъпка към отмяна на лятното часово
Коментари Харесай

ЕП направи първа стъпка към отмяна на лятното часово време

Европейският парламент направи първа стъпка към анулация на лятното часово време. Евродепутатите се сплотиха зад резолюция, с която приканват Европейската комисия да направи задълбочена оценка и да промени този режим, в случай че е належащо.

Резолюцията беше прета с 384 гласа „ за” против 153 „ против”. Вотът мина след развълнуван спор.

„ За нас в комисията по превоз е доста значимо, тъй като хора стават жертви на пътнотранспортни катастрофи, провокирани от несъразмерна отмалялост поради смяната на часовото време”, разяснява Инес Аяла Сендер от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал.

„ Проучванията не са безапелационни по отношение на въздействието. Ако има промени, може да се стигне до разноски. Удивявам се, когато слушам, че една смяна с един час въздейства толкоз зле на здравето”, уточни Робертс Зиле от Групата на европейските консерватори в Екологичен потенциал.

„ 140 страни по света към този момент отстраниха тази промяна в часовото време. Направиха го, тъй като откриха, че посредством нея се стига до спад в брутния вътрешен продукт”, посочи Гезине Майснер от Алианса на либерали и демократи за Европа.

От този миг водеща роля по тематиката ще има Европейската комисия, която след направената оценка ще би трябвало да убеди всяка една от страните-членки да вкара смяната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР