Европейският парламент изпраща 12 депутати за участие в годишната среща

...
Европейският парламент изпраща 12 депутати за участие в годишната среща
Коментари Харесай

Европарламентът се подготвя за глобална среща за климата

Европейският парламент изпраща 12 депутати за присъединяване в годишната среща за климата на Организация на обединените нации. Конференцията ще разиска проблемите при осъществяването на международните договорености. Председателката на комисията по околна среда Адина Вълян (ЕНП, Румъния) ще води делегацията на Парламента, която ще участва на конференцията в Бон от 14 до 17 ноември.

През декември 2015 година международните водачи реализираха обвързващо съглашение в Париж за ограничение на опасността от климатичните промени. Тази година обаче новата администрация на президента Доналд Тръмп разгласи отдръпването на Съединени американски щати от съглашението.

„ След като Съединени американски щати оповестиха, че ще излязат от съглашението от Париж, е извънредно значимо останалата част от света да остане обединена “, съобщи депутатът Петер Лизе (ЕНП, Германия).

Той изрази вяра, че ще бъде допустимо „ да създадем стъпка напред с сътрудници като Китай, Канада и Япония и да притеглим назад Съединени американски щати, когато на власт пристигна ново държавно управление “.

Делегацията на Екологичен потенциал ще взе участие в полемики с представители на Организация на обединените нации, на разнообразни страни и на неправителствени организации. Депутатите ще получават всекидневно информация за хода на договарянията от еврокомисаря по въпросите на климата и енергетиката Мигел Ариас Канете.

Конференцията в Бон, Германия, е 23-тата среща на върха, проведена от Организация на обединените нации по въпросите на климата. Тя ще се състои от 6 до 17 ноември под председателството на Фиджи. Акцентът е върху създаването на насоки за осъществяване на договореностите от Париж в области като бистрота на ограниченията за климата, понижаване на излъчванията, финансови задължения, създаване на потенциал и софтуерен прогрес.

Надеждите са, че страните ще реализиран задоволителен прогрес по тези въпроси, с цел да стане допустимо завършване на насоките на идната среща на върха през 2018 година в Полша.

Основната цел, дефинирана в Споразумението от Париж, е растежът на световната температура да бъде редуциран до надалеч под 2°C. Доклад от 2016 година на програмата на Организация на обединените нации за околната среда обаче заключи, че поетите задължения няма да бъдат задоволителни, и че страните, подписали съглашението, би трябвало да създадат повече старания.

Срещата в Бон би трябвало да приготви договарянията, които ще се проведат през 2018 година, за укрепване на уговорките на обособените страни. Оттеглянето на Съединени американски щати, които са втората страна в света по мярка на излъчванията, също слага под въпроспостигането на задачите.

Какво прави Екологичен потенциал за ограничение на излъчванията на парникови газове

Парламентът работи по три значими законодателни акта по отношение на осъществяването от страна на Европейски Съюз на Споразумението от Париж: реформиране на схемата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз - задачата е да се засилят тласъците за нововъведения в нови технологии в индустрията национални цели за понижаване на излъчванията от превоза, постройките, отпадъците и селското стопанство, ограничения за опазване и подсилване на горите в Европейски Съюз, които могат да всмукват въглероден диоксид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР