Европейският парламент иска да свика конституционен конгрес за реформа на

...
Европейският парламент иска да свика конституционен конгрес за реформа на
Коментари Харесай

Еврото, Шенген, принцип на единодушие - Макрон поставя под въпрос правилата на ЕС

Европейският парламент желае да свика парламентарен конгрес за промяна на Европейски Съюз. Френският президент Макрон поддържа този проект. Но съвсем половината от страните в общността се опълчват на това.

Френският президент Еманюел Макрон желае коренно да преразгледа разпоредбите на Европейския съюз (ЕС). Той поддържа предлагането на Европейския парламент за привикване на парламентарен конгрес за тази цел. " Ще би трябвало да реформираме нашите текстове. Един от методите да изпълним тази промяна е да свикаме спогодба за преразглеждане на договорите ", сподели Макрон в Страсбург.

Той вижда нуждата от промяна, да вземем за пример, на Договора от Маастрихт за еврото и обща парична политика и на Шенгенското съглашение за унищожаване на граничния надзор в границите на Европейски Съюз. Той също по този начин се застъпи за премахването на правилото на единогласие за някои области на политиката - постоянно се оказва съвсем невероятно да се реализира съглашение сред 27-те държави-членки. Единодушните решения по основни въпроси към този момент нямат смисъл, в случай че Европейски Съюз желае да се развива по-бързо, сподели Макрон.

Президентът на Франция приказва на церемонията по закриването на конференцията за бъдещето на Европа. Макрон предизвести да не се разрешава на неуверените да стопират плановете за промени. Не е нужно да се страхувате от авангарда, би трябвало да се оставите да се увлечете. В момента Франция ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Макрон знае, че промяната на Европейски Съюз ще срещне голяма опозиция. Едновременно с изказването му, 13 страни – членки на Европейски Съюз разгласиха документ, в който се опълчват на конституционната спогодба.

„ Вече имаме Европа, която работи “, се споделя в изказването. Според тях няма потребност от институционални промени, с цел да се реализиран резултати. " Напомняме ви, че смяната на контракта в никакъв случай не е била задачата на конференцията. " Документът беше подсилен основно от северните и източните страни от Европейски Съюз, в това число Дания, Полша, Румъния и Чехия.

Бързата промяна е на практика невъзможна, процедурата е прекомерно дълга и комплицирана за това. За изменение на договорите на Европейски Съюз държавните управления, Европейският парламент или Европейската комисия могат да подават оферти. След това те се изпращат до държавни и държавни ръководители, както и до националните парламенти.

Ако държавните и държавните ръководители са съгласни с препоръчаните промени с нормално болшинство, се привиква конгрес на представителите на националните парламенти, държавните и държавни ръководители, Европейския парламент и Европейската комисия. Този конгрес може единомислещо да одобри рекомендация за планове. Освен това промените би трябвало да бъдат признати в сходство с националните конституции.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР