Eвропейският парламент има големи очаквания към Европейския стълб за социални

...
Eвропейският парламент има големи очаквания към Европейския стълб за социални
Коментари Харесай

Бисер Петков: България си поставя амбициозни задачи в социалната сфера


Eвропейският парламент има огромни упования към Европейския дирек за обществени права. Това разгласи общественият министър Бисер Петков на конференция, отдадена на европейската законодателна рамка и отбраната на наемния труд, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според Петков растящите неравенства в Европейски Съюз водят до скептични настроения за целия план Европейски съюз. Министърът очерта няколко ограничения, които България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз би трябвало да отстоява. Те са бъдещето на труда, модернизиране на европейското законодателство и превъзмогването на разликите в заплащането сред мъже и дами. У нас стартира и обзор на „ тесните ” места (бел.ред. неясноти) в родното законодателство. Дали България е постигнала триумф в желанията си, ще се разбере на 27 юни, когато завършва мандатът й на ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Домакинът на интернационалната конференция – президентът на КТ „ Подкрепа ” Димитър Манолов, изясни, че Европа на засилващите се неравенства няма бъдеще. „ Трябват ни нов вид политики ”, бе безапелационен той точно на 29-ия рожден ден на синдиката.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров не счита, че европейският обществен модел е привършен, само че не се вижда опит за надграждането му и от обществения министър се чакат начинания по въпроса. Според него са нужни поредност от дейности в Европейски Съюз, като едно от тях е изработването на европейска пътна карта, както и такива карти за финансиране на обществените права във всяка страна от съюза. Димитров очерта и три основни области – качествата на човешкия запас, умения и повишение на трудовите умения; изпреварващо повдигане на приходите и обществена отбрана. „ Време е за по-гъвкави форми на обезщетение ”, добави Пламен Димитров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР