Европейският парламент, Европейският съвет и Европейската комисия постигнаха предварително споразумение

...
Европейският парламент, Европейският съвет и Европейската комисия постигнаха предварително споразумение
Коментари Харесай

ЕС въвежда нов регламент за пътна безопасност

Европейският парламент, Европейският съвет и Европейската комисия реализираха авансово съглашение по отношение на регламента за възстановяване на пътната сигурност, заяви ТАСС.

Според пресслужбата на Европейската комисия, в сходство с новите правила от 2022 година, автомобилопроизводителите ще би трябвало да оборудват продаваните в Европейски Съюз коли с черни кутии и автоматизирана система за задържане в пътната лента.

"Институциите на Европейски Съюз реализираха авансово съглашение за преразглеждане на общите правила за сигурност на трафика. От 2022 година новите технологии за сигурност ще станат наложителни за европейските транспортни средства, с цел да защитят живота на пасажерите, пешеходците и велосипедистите ", се споделя в изказването.

Рекордери за полети, данните от които ще могат да се употребяват за определяне на аргументите за катастрофи и система, която записва какъв брой деликатно лидерът кара по пътя, ще бъдат наложителни за всички транспортни средства. Освен това в новите леки коли и микробуси ще бъдат конфигурирани усъвършенствани системи за спешно прекъсване и защитни колани.

Европейската комисия се надява, че сходни ограничения ще оказват помощ до 2038 година да се избегнат минимум 140 хиляди съществени пострадвания и да се спасят повече от 25 хиляди живота, което ще приближи Европейски Съюз до дълготрайната цел за нулева смъртност. Предстои контрактуваният правилник да бъде гласуван в Европейския парламент, а по-късно -да получи утвърждение и от Европейския съвет, осведоми ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР