Европейският парламент (ЕП) прие резолюция, призоваваща за по-строги санкции срещу

...
Европейският парламент (ЕП) прие резолюция, призоваваща за по-строги санкции срещу
Коментари Харесай

ЕП прие резолюция за по-строги санкции срещу Русия

Европейският парламент (ЕП) одобри резолюция, призоваваща за по-строги наказания против Русия, оповестява ТАСС. В нея се признава, че европейските компании всеобщо заобикалят ограничаващите ограничения против Москва. В същото време Европейският парламент прикани страните от Европейски Съюз да не конфискуват персонални движимости и транспортни средства на руснаци. Причината –  „ това дискредитира задачата и инструмента на глобите “. Гласуването на документа се организира на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Брюксел.

Затягане на глобите

Както се показва в текста на резолюцията, Европейският парламент приканва „ Европейската комисия и държавите-членки да разширят глобите. Да включат цялостна възбрана за продажба и шлифоване на диаманти с съветски генезис или реекспортирани от Русия в Европейски Съюз. Призовава Европейски Съюз и неговите държави-членки да наложат наказания против държавната компания АЛРОСА. А също по този начин да вкарат системи за следене на произхода на диамантите, основани на нови технологии.

Освен това Европейският парламент „ приканва Европейски Съюз и неговите държави-членки да работят с Г-7 за  намаляване на цените на съветския нефт. За въвеждане на цялостна възбрана за импорт на съветски LNG и полутечен нефтен газ в Европейски Съюз. А също по този начин  и по отношение на вноса на горива и други петролни артикули от страни отвън Европейски Съюз, в случай че тези артикули са създадени с съветски нефт. Да се забрани износа на съветски нефт и LNG през Европейски Съюз. Призовава Европейски Съюз да вкара цена и обемни ограничавания върху вноса на съветски и беларуски торове в Европейски Съюз “.

Европейският парламент също „ приканва Европейски Съюз и неговите държави-членки да наложат наказания против всички огромни съветски петролни компании. В това число и Газпромбанк, техните дъщерни сдружения, както и тяхното управление “.

 „ Призовава Европейски Съюз и неговите държави-членки да разширят глобите против Русия върху вноса на алуминий и да наложат наказания против плана Arctic 2 LNG. Приканва Европейски Съюз и държавите-членки да предложат ограничаване на танкерните услуги. Да наложат ембарго върху продажбата на танкери на Русия. Както и ограничаване на европейските застрахователни услуги за танкери, в случай че се употребяват за експорт на съветски нефт “, се споделя в текста.

Заобикаляйки глобите

Европейският парламент в своя резолюция призна, че европейските компании заобикалят глобите на Европейски Съюз против Русия. Както се показва в текста, Европейският парламент „ показва дълбока угриженост по отношение на продължаващата търговия със глобени военни артикули сред страните-членки на Европейски Съюз и Русия “.

„ Изразява страдание по отношение на сериозната липса на просвета на съблюдаване на глобите на Европейски Съюз против Русия. Екологичен потенциал осъжда практиката, при която стоките, предмет на глобите на Европейски Съюз, се продават на компании или лица от страни отвън Европейски Съюз и по-късно се изпращат непосредствено от Европейски Съюз в Русия. Призовава Европейски Съюз и неговите държави-членки да основат системи, посредством които информацията за транзакциите да може да се споделя по-ефективно. Целта е да се усъвършенства спазването на глобите, свързани със артикули с военна приложимост и артикули с двойна приложимост. Призовава държавите-членки да проучат задълбочено спазването от фирмите на рестриктивните мерки за експорт на изброените продукти и да наложат възпиращи санкции “.

Въпросът за конфискацията на предмети и коли на руснаци

Европейският парламент в своя резолюция прикани страните от Европейски Съюз да не конфискуват персонални движимости и транспортни средства на руснаци. Причината е, че  „ това би дискредитирало задачата и инструмента на глобите “.

„ Призовава Европейската комисия да преразгледа своето пояснение на глобите, водещи до изземване и конфискация на предмети и транспортни средства единствено за персонална приложимост. Подчертава, че такова прекалено съблюдаване дискредитира задачата и инструмента на глобите “, се споделя в документа.

В сходство с разясненията на Европейската комисия от 8 септември, вносът от Русия в Европейския съюз на артикули, изброени в Приложение XXI към Директива № 833/2014 на Европейски Съюз, е неразрешен, без значение от задачата на тяхното потребление и интервала на престой в Европейски Съюз. Включително „ транспортни средства с сбор места под 10 “. Европейската комисия акцентира, че „ няма значение дали потреблението на транспортни средства е частно или комерсиално “. Списъкът съдържа необятна гама от всевъзможни неща. От мобилни телефони и аудио и видеозаписващи устройства до куфари, куфарчета, облекла, пасти за зъби, шампоани и други хигиенични артикули.

12-ти пакет от наказания

Както по-рано съобщи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, ръководителите на външните министерства на страните-членки на Европейски Съюз ще обсъдят на среща на 13 ноември въвеждането на 12-ия пакет от наказания против Русия. Включително и опцията за въвеждане на възбрана за търговия с съветски диаманти.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР