Европейският парламент (ЕП) прекрати мандата на зам.-председателя Ева Каили от

...
Европейският парламент (ЕП) прекрати мандата на зам.-председателя Ева Каили от
Коментари Харесай

ЕП прекрати мандата на уличената в корупция Ева Каили

Европейският парламент (ЕП) приключи мандата на зам.-председателя Ева Каили от Гърция, която беше уличена в корупция. Решението беше утвърдено с 625 гласа „ за “, един глас „ срещу “ и два гласа „ въздържал се “, което съставлява двойно болшинство от две трети от подадените гласове и болшинство от членовете на Екологичен потенциал.

Гласуването беше извършено в сходство с член 21 от Правилника за активността на Екологичен потенциал и вследствие на настоящите следствия в Белгия, в които са забъркани някои членове и чиновници на Екологичен потенциал. Процедурата беше задействана с решение на Председателския съвет тази заран. Те утвърдиха действието с единогласие.
Пленарната сесия на Екологичен потенциал ще организира дебат днес към 17:30 ч. българско време по отношение на подозренията за корупция от страна на Катар и по-широката нужда от бистрота и отчетност в европейските институции. В четвъртък към обяд пък ще бъде гласувана резолюция по въпроса.   По време на вчерашното разкриване на пленарното съвещание ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола направи изказване, последвано от къс спор с ръководителите на парламентарните групи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР