Европейският парламент (ЕП) няма да одобри споразумението с Великобритания, ако

...
Европейският парламент (ЕП) няма да одобри споразумението с Великобритания, ако
Коментари Харесай

ЕП няма да одобри сделката за Брекзит без предпазната мярка за Ирландия

Европейският парламент (ЕП) няма да утвърди съглашението с Англия, в случай че не съдържа защитната мярка за Ирландия, оповестяват от законодателния орган.

Работната група на Екологичен потенциал по договарянията за отдръпването на Англия от Европейски Съюз разиска Брекзит и гласуването в английския парламент през предходната седмица.

Групата приканва Лондон да обясни позицията си през идващите дни.

Председателят на групата Ги Верхофстат приветства решението на английското държавно управление да анулира таксата за жители на Европейски Съюз, които подават документи за установен статут. Парламентът настояваше Лондон да анулира таксата. Законодателният орган приканва страните членки на Европейски Съюз да последват образеца във връзка с всички английски жители.

Работната група акцентира, че в този момент английското държавно управление би трябвало да работи с всички партии в Камарата на общините, с цел да преодолеят безизходицата. Евродепутатите напомнят, че съглашението за Брекзит е заслужено и не може да бъде предоговаряно. Това се отнася изключително за защитния механизъм за Ирландия, защото подсигурява, че при никакви условия няма да има " твърда " граница с Ирландия, до момента в който в това време пази целостта на единния пазар. Групата предизвестява, че без този механизъм Европейският парламент няма да ратифицира договорката за Брекзит.

Европейският парламент също повтаря позицията си, че е открит за по-амбициозни бъдещи връзки, което може да помогне за отбягване потреблението на защитния механизъм.

Парламентът ще дебатира Брекзит на 30-31 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР