Европейският парламент (ЕП) гласува във вторник резолюция, с която осъжда

...
Европейският парламент (ЕП) гласува във вторник резолюция, с която осъжда
Коментари Харесай

ЕП поиска по-сериозна борба с антиромските настроения

Европейският парламент (ЕП) гласоподава във вторник резолюция, с която осъжда систематичните нарушавания на правата на ромите в страните от Европейски Съюз.

Институцията също по този начин изрази своите терзания за проблемите, които стоят пред ромите във връзка с възстановяване на образованието, заетостта, достъпа до жилища и здравно обслужване. Позицията е оповестена от пресслужбата на Народното събрание.

В позицията на европейския орган се споделя още, че има възможност евродепутатите да изискат от страните членки на Европейски Съюз политики за интеграция, които обръщат особено внимание на равенството сред половете и метода към децата.

Европейският парламент също по този начин ще упорства представителите на ромските общности и неправителствените организации да бъдат по-активни при съставянето на политиките.

В България тематиката за интеграцията на ромите набра още по-голяма известност в последните дни, откакто вицепремиерът и министър на вътрешните работи Красимир Каракачанов популяризира своята „ Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и ограниченията за реализацията им “. Споделената от него позиция провокира полемики измежду политическите партии, неправителствения бранш и жителите.

Източник: svobodnaevropa.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР