Европейският парламент е важен форум за политически дебат и вземане

...
Европейският парламент е важен форум за политически дебат и вземане
Коментари Харесай

Какво е ежедневието на депутатите в Европейския парламент?

Европейският парламент е значим конгрес за политически спор и взимане на политически решения . Членовете на Европейския парламент се избират директно от гласоподавателите във всички страни членки, с цел да съставляват ползите на хората във връзка с законотворчеството на Европейски Съюз и да подсигуряват, че останалите институции на Европейски Съюз работят по либерален метод.
 
Европейският парламент претърпява основна еволюция през годините, като последователно придобива спомагателни отговорности и по-важна роля. Докато неговият предходник, прочут като Асамблеята, е имал единствено надзорни функционалности, през днешния ден Парламентът е единствената директно избирана институция на Европейски Съюз със задача да пази ползите на хората. 
 Gulliver/Getty Images
Депутатите дефинират новото законодателство, наблюдават работата на европейските институции и способстват за одобряването на правата на индивида в и отвън Европейски Съюз. А какво е всекидневието им и какво въздействие могат да имат върху политиката в Брюксел и Страсбург ?
 
С оглед да обслужват ползите на гласоподавателите си, болшинството от членовете на Екологичен потенциал ще се причислят към „ политическа група ", с цел да преследват общи цели с членове на Екологичен потенциал от други страни от Европейския съюз (ЕС) с сходни политически възгледи.-->
 

Членовете на Европейския парламент също ще вземат участие в избрана парламентарна комисия, като посвещават своето време и сила на разглеждането на законодателни актове. В Парламента има 20 непрекъснати комисии , като всяка е профилирана в лична област на политиката. Тези органи са законодателните работилници на Екологичен потенциал, където се водят основни договаряния, разгарят се най-ожесточените политически разногласия и постоянно се подписват нужните покупко-продажби, макар че окончателните решения се вземат от целия Парламент в неговия състав от 751 членове.
 

Освен това членовете на Европейския парламент могат да бъдат членове на междупарламентарни делегации, чиято роля е да построяват контакти с парламентите на страните отвън Европейски Съюз.
 Gulliver/Getty Images
Председателят на Парламента, определен всред всички 751 членове за интервал от две години и половина, съставлява Екологичен потенциал пред външния свят, ръководи пленарните сесии и реализира контрол върху всички аспекти от работата на Парламента. Четиринадесет заместник-председатели го подкрепят в тази работа.
 

Председателят на дадена комисия или делегация управлява работата на въпросния орган. Координаторът е водещият представител на своята политическа група в дадена комисия, а докладчикът е член на Екологичен потенциал, определен да направлява работата по съответна резолюция или законодателен акт в хода на парламентарната процедура.
 
Отговорността за вътрешното ръководство на Парламента се поема от разнообразни органи: политическите решения се вземат от Председателския съвет, състоящ се от ръководителя на Парламента и ръководителите на политически групи; финансовите, организационните и административните въпроси се преглеждат от Бюрото, състоящо се от ръководителя и заместник-председателите; административните и финансовите въпроси, свързани с членовете на Екологичен потенциал, са отговорност на Квесторската гилдия (орган от петима членове на Екологичен потенциал, определени от Парламента като цяло).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР