Европейският парламент е санкционирал латвийската евродепутатка Татяна Жданока, предаде Политико.

...
Европейският парламент е санкционирал латвийската евродепутатка Татяна Жданока, предаде Политико.
Коментари Харесай

Европейският парламент санкционира евродепутат, обвинен в шпионаж в полза на Русия

Европейският парламент е глобил латвийската евродепутатка Татяна Жданока , съобщи " Политико ". В края на януари тя беше упрекната в шпионаж в интерес на Русия.

Латвийските медии оповестиха, че през март тайните служби са почнали наказателно дело против нея.

Роберта Мецола , ръководител на Европейския парламент, разгласи серията от наказания против Жданова, откакто Народното събрание направи свое лично следствие против латвийката поради нарушаване на кодекса за държание на евродепутатите.

Мецола разясни, че Жданова, която е евродепутат от 2004 година, член на групата на Зелените до 2022 година, е нарушила елементи от кодекса, свързани с декларирането на частни ползи и " приемането на дарове ", като председателката не даде повече информация.
 Екологичен потенциал стартира следствие против латвийска евродепутатка, вербувана от ФСБ Обновена
Екологичен потенциал стартира следствие против латвийска евродепутатка, вербувана от ФСБ

Тя е изявен русофил

Санкциите ще се състоят от петдневна санкция от нейната дневна надбавка, която е 1750 евро, и също по този начин ще й бъде неразрешено да извършва избрани функции в представляването на Европейския парламент до края на този мандат през юли. Жданока не е обжалвала, сподели Мецола.

Откакто се появиха обвиняванията против Татяна Жданока, Народното събрание беше разтресен от различен скандал с съветско въздействие, обвързван с чешка медия, наречена Voice of Europe, която съгласно чешките секрети служби е плащала на европейски политици, в това число евродепутати, като част от проект за разпространяване на съветската агитация.

Припомняме, че при започване на тази година " Инсайдер ", съветски проверяващ вестник, разгласява отчет, в който се твърди, че Татяна Жданока е работил от името на Руската федерална работа за сигурност (ФСБ), правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската ера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР