Европейският парламент е готов да ратифицира новото споразумение за Brexit

...
Европейският парламент е готов да ратифицира новото споразумение за Brexit
Коментари Харесай

Сасоли: Приемаме споразумението за Brexit, ако го одобри Лондон

Европейският парламент е подготвен да ратифицира новото съглашение за Brexit до напускането на Англия на 31 октомври, в случай че то бъде утвърдено от водачите на Европейски Съюз и Камарата на общините в Лондон, съобщи ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли на конференция през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на Екологичен потенциал.
„ Ние сме подготвени. Може да имаме последната дума, в случай че желаете ”, сподели той.
Обсъждането на съглашението в английския парламент е планувано за събота. Ако то бъде утвърдено, ще бъде импортирано за ратификация в Европейския парламент.
„ Готови сме да осъществим отговорностите си да проучваме текста и да проведем нужните процедури, с цел да се вместим във времето ”, съобщи Сасоли.
Сасоли се изрече остро против турската намеса в Северна Сирия, като добави, че глобите, които страните от Европейския съюз постановиха върху износа на оръжие за Анкара са единствено първата стъпка от реакцията на Общността против интервенцията. „ Ние изрично и безусловно осъждаме военните дейности на Турция в Североизточна Сирия. Това съставлява тежко нарушаване на интернационалното право, подкопава стабилността и сигурността на района като цяло, като донася в допълнение страдалчество на към този момент засегнатите от войната хора, както и попречва достъпа до филантропична помощ. Приветстваме решението за координирано ембарго на бъдещите продажби на оръжия за Турция, само че считаме, че това е единствено като първата стъпка. Наш дълг е да изпратим недвусмислено известие, като призовем за общо европейско ембарго освен над доставките на оръжие, само че също по този начин над оръжията, които към този момент са на път (за Турция) “, се споделя в известието.
„ Трябва да създадем всичко по силите си да спрем този акт на експанзия и да стартираме самодейност, която да бъде публикувана в НАТО и показана пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, споделя още Сасоли.
Той обърна внимание и на заканите на Ердоган за това, че може да пусне милиони бежанци към Европа, в случай че тя продължава да подлага на критика дейностите на Анкара.
„ Смятаме, че е недопустимо и отхвърляме всеки опит на турските управляващи да открият връзка сред техните военни дейности в Североизточна Сирия и ориста на сирийските бежанци на турска територия “, споделя още Сасоли.
За гласуването на новата Европейска комисия Сасоли сподели:„ Това гласоподаване се забави с към месец. Европейският парламент не може да бъде упрекван за това закъснение, защото той извършва отговорностите си съзнателно и в сходство с прерогативите си според Договорите. "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР