Европейският парламент даде зелена светлина за приемането на закон, който

...
Европейският парламент даде зелена светлина за приемането на закон, който
Коментари Харесай

Брюксел може да остави Лондонското Сити без работа

Европейският парламент даде зелена светлина за приемането на закон, който ще лиши Лондон от статута му на максимален център (клиърингова борса) за осъществяване на транзакции в евро. Всеки ден, през Лондонското Сити се обработват покупко-продажби на стойност от близо 1 трилион евро - бизнес, който обезпечава 83000 работни места и носи годишна облага на Англия от 80 милиарда паунда.

След финансовия срив през 2008 година, потреблението на медиатор при правенето на транзакции в евро стана наложително за огромните бизнеси. Причината е, че когато се употребява медиатор, се понижава рискът заплащането да не се реализира. Компанията-посредник взема депозит от двете страни в транзакцията, който не предстои на връщане.

Тя само го употребява, с цел да компенсира ощетената страна, при положение, че транзакция не се извърши, а другояче го прибира. Лондон бе естественият избор на фирмите от целия свят, които желаеха да вършат разплащания в евро, заяви " Ройтерс ", представена от БГбен.

Клиъринговата борса LCH, която е част от Лондонската стокова борса, през днешния ден работи като медиатор при множеството транзакции в евро сред огромните компании. Този бранш от стопанската система внася най-вече налози в държавната хазна във Англия и от него зависят хиляди работни места. На доктрина, Европейският парламент гласоподава закон, който не е непосредствено ориентиран против Лондон, само че на процедура най-засегнат ще е точно той.

Правилото, което получи утвърждение, е че в случай че една клиърингова борса на евро отвън Европейски Съюз стартира да придобива прекомерно огромна значимост, бизнесите, чиито съществени клиенти са в Европейски Съюз, няма да могат да я употребяват, а ще бъдат задължени да създадат транзакцията в страна от Европейски Съюз.

Причината за гласуването в поддръжка на новото предписание е поради бъдещата липса на надзор на Европейски Съюз на клиъринга на евро във Англия след Брекзит, защото страната към този момент няма да е обект на европейското законодателство. Ако стопанската система на Англия след Брекзит тръгне надолу и LCH стартира да прави неточности при транзакциите с евро, това би имало пагубни последици за общата европейска валута.

Решението възмути английския финансов министър Филип Хамънд, който упрекна Европейски Съюз в „ фрапантен протекционизъм” и „ особено измислена от Брюксел тактика”, с цел да се лишава бизнес от Англия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР